Meterolojiden yağış uyarısı

Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta Karadeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Elazığ, Malatya, Tunceli, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.

Açıklamada, yağışın neden olabileceği olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Öte yandan, Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş), Güneydoğu Anadolu'nun geneli ile Doğu Anadolu'nun doğusunda (Van, Erzurum, Muş, Hakkari, Bitlis, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) rüzgarın, güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

Osmaniye'de köprü yıkıldı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gece başlayan ve zaman zaman etkili olan yağış nedeniyle ilçeye 22 kilometre uzaklıktaki İlbistanlı köyü Benliler Mahallesi'nde bulunan Balıklağ Çayı üzerindeki köprü yıkıldı. Köprünün yıkılması nedeniyle köylerinden Alibeyli Beldesi Kalfa İlköğretim Okulu'na giden 30 öğrencinin de eğitimlerine ara verildi.

Mersin'de hızı saatte 91 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle kentin değişik noktalarında ağaçlar devrildi. Kimi iş yeri tabelalarının koparak düşmesi sonucu bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Kentin çeşitli yerlerinde kopan elektrik telleri nedeniyle bazı bölgelere elektrik verilemiyor. Toros Elektrik Dağıtım AŞ yetkilileri, kopan telleri onarma çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada, fırtına sonucu sahil kesiminde oluşan dalgalar nedeniyle bazı küçük yük gemilerinin liman sahasına sığındığı gözlendi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, fırtına akşam saatlerine kadar etkili olacak.  Ayrıca kent genelinde dün gece başlayan ve sabaha kadar süren yağmurda metrekareye 10.1 kilogram yağış düştüğü kaydedildi. Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinden de KKTC'ye yapılan feribot seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.