Metrobüse iki yeni hat geliyor!

34 AS hattı Avcılar Kampüs'ten Söğütlüçeşme'ye, 34 BZ hattı Beylikdüzü'nden Zincirlikuyu'ya aktarmasız gidecek. Yeni hatlar, 8 Eylül Pazartesi gününden itibaren yolcu taşımaya başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Söğütlüçeşme-Beylikdüzü arasında hizmet veren metrobüs hattına 2 yeni hat eklenecek. 

İETT'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, yolcu yoğunluğunu ve duraklarda bekleme süresini azaltmaya yönelik düzenleme ile yolcular aktarmasız olarak seyahat edebilecek. 

Yeni hatlardan biri olan 34 AS hattı, Avcılar Kampüs'ten Söğütlüçeşme'ye kadar aktarmasız gidecek. Diğer yeni hat ise 34 BZ olacak. Bu hat da aktarmasız olarak Beylikdüzü ile Zincirlikuyu arasında hizmet verecek ve 37 istasyonu olacak. 

TÜBİTAK tarafından önerilen ulaşım modelinin ilk aşaması olan uygulama, yolcuların algı ve beklentileri gözden geçirilerek devamlılık sağlayacak. 

Yeni hatlar, 8 Eylül Pazartesi gününden itibaren yolcu taşımaya başlayacak. 

Araç sayısı ve mesafe arttı 

Yeni hatlarla metrobüs sayısı 460'dan 480'e, katedilen mesafe de 160 bin kilometreden 180 bin kilometreye ulaştı. Yeni modelin geliştirilmesi, yolculuk analizleri yapılarak gerçekleştirildi. Yolcuların hangi duraklarda binip, hangi duraklarda indikleri, durakların yoğunlukları ve talepler değerlendirilerek aşamalı bir ulaşım modeline geçiş yapıldı. Modelin ilk aşaması başarılı olursa İETT uzun hat sayısını artıracak. 

Yeni hatların yanı sıra önceki hatlar da seferlerine devam edecek. Yeni hatlarla özelikle Zincirlikuyu'daki yolcu yoğunluğunun azaltılması, kapasitenin ve güvenliğin daha da artırılması ve konforlu bir yolculuk hedefleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir