MHP, 4 ismi ihraç etti

MHP, referandumda 'hayır' vereceğini açıklayan 3 vekil ve geçtiğimiz yıl genel başkan adayı olan Sinan Oğan'ı üyelikten çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Disiplin Kurulu oy birliği ile 4 ismi ihraç etti.

MHP geçtiğimiz ay, başkanlık sistemini öngören anayasal düzenlemeye 'hayır' diyen, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve eski milletvekili Sinan Oğan'ı partinin disiplin kuruluna sevk etmişti.

MHP Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk imzasıyla bugün yayınlanan yazılı açıklamada, "Ok, Halaçoğlu, Okutan ve Oğan'ın kesin çıkarma cezası ile cezalandırılmasına oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

MHP Disiplin Kurulu partililerin disipline sevk gerekçesinde, "Parti tüzüğümüzün 11.maddesinde belirtilen görev ve sorumluluklarla bağdaşmayan birçok eylem ve söylemi ile anayasa değişikliğine dair kanun teklifi öncesinde ve referandum sürecinde partimizin yetkili organlarının aldığı ve belirlediği karar ve politikalara aykırı biçimde görüş ve beyanda bulunmak, partimiz üyeliği ile bağdaşmayacak başka platformların kurulmasını desteklemek" ifadeleri kullanılmıştı.

İhraç edilen partililerin anayasa değişikliğinin Meclis'teki görüşme sürecinde 'hayır' oyu verilmesi yönündeki tavrı üzerine MHP'li bir yetkili, "Bu kişilerin TBMM'deki tavırları yüzünden disiplin mekanizması çalışmaz. Çünkü oylamalar gizli. Ancak düzenleme yasalaşır ve referanduma giderse, bu kişiler partinin referandum sürecindeki politikalarına muhalefet ederlerse durum gözden geçirilir" demişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir
MHP