MHP: Her türlü katkıyı vereceğiz

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TSK'nın teröre karşı başarılı olması için her türlü katkı ve manevi desteği eksiksiz vereceklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "MHP, TSK'nın başarılı olması, Türkiye'nin terörizmle savaşından alnının akıyla çıkması hususunda elinden gelen her türlü katkı ve manevi desteği eksiksiz verecek." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki konuları değerlendirmek üzere düzenlediği basın toplantısında, "MHP, TSK'nın başarılı olması, Türkiye'nin terörizmle savaşından alnının akıyla çıkması hususunda elinden gelen her türlü katkı ve manevi desteği eksiksiz verecek, hükümetin arkasında sağlam şekilde duracaktır. Kahramanlarımıza diyorum ki, ne kadar katil örgüt varsa gidin bulun, alayını birden imha edin. Biz yanınızdayız, sonuna kadar arkanızdayız." diye konuştu. 

Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin çok zor bir dönemde sınır ötesine harekat düzenlediğini belirten Bahçeli, operasyonun riskli olmakla birlikte kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. PYD,YPG ve PKK'nın Türkiye için DAEŞ'le aynı oranda tehdit ve musibet olduğuna işaret eden Bahçeli Türk devletinin sınırlarını emniyete almak, egemenlik haklarını, milli çıkarlarını sonuna kadar savunmakla mükellef olduğuna dikkati çekti.

Bahçeli şöyle devam etti: 

"Bu durum tartışmasız hukuki ve meşrudur. Bunu en başta ABD’nin bilmesi, geçen günlerde devlet ricaliyle görüşmeler yapan Barzani’nin anlaması gerekmektedir. ABD’nin ortak düşman olarak IŞİD’i gösterip PYD’yi perdelemesi, FETÖ’yle ilgili hala üç maymunu oynaması sorumsuzluk, hukuksuzluk, aynı zamanda utanmazlıktır. Türkiye’nin IŞİD’le doğrudan mücadelesi, bu vahşi örgütün eylemlerini daha da kamçılayacak, PYD-PKK cenahını daha da kışkırtacaktır."

"MHP, hükümetin arkasında sağlam şekilde duracaktır"

Cerablus'ta askeri harekat sürerken PKK'nın Artvin'de anamuhalefet partisi liderinin bulunduğu konvoya saldırması ve Cizre'de 11 polisi şehit etmesinin müşterek terörist faaliyetlerin bir sonucu olduğuna değinen Bahçeli, "Tüm terör örgütleri sırayla Türkiye'ye saldırı düzenlemektedir ve korkarım ki bu kanlı süreç genişleyerek devam edecektir. Bu itibarla devletin teyakkuzda bırakılması, her türlü güvenlik tedbirini tüm vatan sathında alması yararlı ve hayatidir" dedi. 

Bahçeli, DAEŞ, PYD/PKK'nın yok edilmesi için Türk milletinin artık ayakta olduğunu belirterek, partisinin hükümete verdiği desteği şöyle anlattı: 

"Milliyetçi Hareket Partisi TSK’nın başarılı olması, Türkiye’nin terörizmle savaşından alnının akıyla çıkması hususunda elinden gelen her türlü katkı ve manevi desteği eksiksiz verecek, hükümetin arkasında sağlam şekilde duracaktır. IŞİD, PYD-PKK’yı yok etmek için Türk milleti artık ayaktadır. Terörizmi akıttığı kanda boğmak, Türk milletine meydan okuyan alçakları bataklıklarına gömmek Türkiye için tarihe, ecdada ve milli varlığımıza namus borcudur. Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde hareket edilerek terör örgütleri tamamıyla tasfiye edilmelidir. Vakit terörü bitirme vaktidir. Kahramanlarımıza diyorum ki, ne kadar katil örgüt varsa gidin bulun, alayını birden imha edin. Biz yanınızdayız, biz sonuna kadar arkanızdayız."

"Kürdistan'ın kurulma şansı minimum seviyede"

Emperyalizmin "küstahça ve ahlaksızca PYD-PKK üzerinden Kürdistan'a yeşil ışık yaktığını, yetki ve hakkı olmadığı halde vize verdiğini bildiren Bahçeli, "Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru açılması an meselesidir ve bunun önemli bir bölümünün alt yapı inşaatı tamamlanmıştır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ne pahasına olursa olsun bu ihanet oyununu, bu batıl hesabı gerekirse kanıyla, gerekirse canıyla bozmalıdır ve bozacaktır." ifadesini kullandı. 

Cerablus harekatının terörizmin belini kırma konusunda fırsat olmasını dileyen Bahçeli, "insanlığın yüz karası" olarak tanımladığı DAEŞ'in miadının yakında dolacağını, bu terör örgütünün sıkıştığı Rakka'dan da eninde sonunda çıkartılacağını vurguladı. 

Bahçeli, "Türkiye’nin huzur ve istikrarı tümden bozulmadan, devlet ve millet bekası yıkılmadan Kürdistan’ın kurulma şansının minimum seviyede olduğunu" belirterek bu şansı artırmak için Türkiye'nin son bir yıldır terör örgütleri tarafından vurulduğunu ve diz çökmesi için zorlandığını öne sürdü. Bahçeli, "Buna göre 15 Temmuz FETÖ saldırısını kolektif terör eylemi olarak değerlendirmek abartı görülmemelidir." diye konuştu. 

Şeytani hedefin gerçekleşmesi halinde Batı’da FETÖ; Doğu ve Güneydoğu’da PKK-PYD-DAEŞ'in Türk vatanını kademe kademe işgal edeceğini ifade eden Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"PKK, PYD, IŞİD, FETÖ tamamıyla küresel ve bölgesel vahşet politikalarını hayata geçirmenin, Türkiye’yi zaafa düşürmenin, toplumsal direnci kırmanın hem kuklaları hem de kirli maşalarıdır. Anadolu’nun istilası, bağımsızlığımızın itlafı yeniden masadadır." 

"Üst akla milli akılla cevap verilmelidir"

Türk milletinin iç savaş şartlarına gerileyerek yeni bir Fetret Devri’ne savrulmasının ve dağılıp parçalanmasının dayatıldığını dile getiren Bahçeli, Türk milletinin şu anda tam bir fitne ve fesat kampanyasıyla doğrudan muhatap olduğu bildirdi. Bahçeli, "15 Temmuz'da milli tepki doğmamış olsaydı, düşmanla boğuşa boğuşa teyit edilen milli hak ve çıkarlarımız, az kalsın terörizmin kanlı dişleri arasına sıkışarak öğütülmüş olacaktı.Emperyalizmin dört bir koldan kiraladığı katillerle saldırması, rehavetimizi ve boşluğumuzu kollaması tesadüf değildir. Üst akla, milli akılla cevap vermenin zamanı da çoktan gelmiştir." dedi. 

MHP Genel Başkanı Bahçeli, gelişmelere doğru teşhis konmaması, tehditlerin boyut ve hedefinin milli bir akılla okunmaması ve düşman kampına milli kenetlenme ve kardeşlik ruhuyla cevap verilmemesinin sonuçlarının ağır olacağını vurgulayarak, "Türk milletinin zillet ve hezimet yaşamasını projelendirenler, boşuna sevinmemelidir; çünkü hevesleri haram ve hıyanet kursaklarında mutlaka kalacaktır." ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir