MHP'den 'kongre' açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, "Bahçeli görevine devam ediyor, kongremiz 2018'de yapılacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görevine devam ettiğini ve partinin kongresinin öngörüldüğü gibi 2018'de yapılacağını söyledi.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan Ayhan, "Adil olmayan bir seçim yarışını geride bıraktık. Oylarımız biraz gerilemiş gibi görünse de, bu süre zarfında Sayın Bahçeli ve MHP çizgisinde herhangi bir kırılma yaşanmadı. MHP Genel Başkanı olabilecek kişilerin çizgilerinde kırılma olmamalı. Bahçeli görevine devam ediyor. MHP Kongresi öngörüldüğü gibi 2018 yılının mart ayında yapılacak" diye konuştu.

Haziran seçimlerinde yüzde 16.29 oy ile 80 milletvekili çıkaran MHP, 1 Kasım'daki tekrar seçimde yüzde 11.9 oy ile 40 milletvekili çıkarabilmişti.

Bazı MHP'li eski milletvekilleri, seçimde başarısız olduğunu öne sürdükleri Bahçeli'nin görevini bırakması gerektiğini söylemişlerdi.

AK Parti'nin yüzde 49.4 oy ile yeniden tek başına iktidar çoğunluğunu elde etmesinden sonra muhalefet parti genel başkanları eleştirilirken, CHP'de bazı milletvekilleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek olağanüstü kongre talebinde bulundu.

Ayhan, yeni anayasa konusunda kendilerine bir görüşme talebi gelmesi durumunda, AK Parti ve diğer partilerle masaya oturma konusunu yetkili organlarına götürebileceklerini ancak başkanlık sistemi önerisi gelirse buna karşı olduklarını dile getirdi.

Herhangi bir partinin anayasayı doğrudan değiştirmek için 367 milletvekiline sahip olması gerekirken, 330 milletvekilinin desteği ile anayasa değişikliği referanduma götürülebiliyor. MHP gibi Meclis'teki diğer muhalefet partileri de yeni anayasa çalışmalarına sıcak bakarken, başkanlık sisteminin getirilmesine karşı çıkıyorlar.

AK Parti ve Erdoğan yeni anayasada yönetim şeklinin parlamenter sistemden başkanlık sistemine dönüştürülmesi gerektiğini savunuyorlar.     

Bu konularda ilginizi çekebilir