Milletvekilleri yarın yemin edecek

24. Dönem vekiller ant içtikten sonra göreve başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Mecliste 24. Dönem yarın yapılacak ant içme töreniyle başlayacak.

Genel Kurul, yarın saat 15.00'de toplanacak. 24. Dönemin ilk bileşiminde, milletvekilleri ant içecek. Geçici başkanlık görevini, "en yaşlı üye" CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi üstlenecek.

Genel Kurulun yarınki birleşiminde "en genç üyeler" AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ geçici katip üyelik yapacak.

TBMM'nin yarınki Genel Kurulu, katılan milletvekillerinin yeminlerinin bitimine kadar sürecek. Yemin etmeyen milletvekilleri, daha sonra katılacakları ilk birleşimin başında ant içecek.

İlk iş meclis başkanının seçilmesi

Yemin törenin ardından TBMM'nin 25. Başkanı'nın seçimi için takvim de işlemeye başlayacak. Bu kapsamda, yemin töreninden sonra, Meclis, Başkan seçimi için çalışmalara 5 gün ara verilecek. Bu sürede Meclis Başkanı adayları belirlenecek, daha sonraki 5 gün içinde de seçim yapılacak.  

İlk grup toplantıları parti merkezlerinde

Öte yandan, TBMM'de yeni dönem çalışmaları yarınki yemin töreni ile başlarken, gruplar resmen oluşmadığı için partiler ilk grup toplantılarını genel merkezlerinde yapacak.

Edinilen bilgiye göre, CHP ilk grup toplantısını gerçekleştirecek parti olacak. CHP'li milletvekilleri yarın saat 13.30'da genel merkezde bir araya gelecek. CHP Merkez Yönetim Kurulu da saat 11.00'de toplanacak.

AK Parti'nin grup toplantısı ise 30 Kasım Perşembe günü genel merkezde yapılacak. Toplantı, saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir