Mobilyacılar Rusya pazarına Tataristan üzerinden açılacak

TUSKON ve Tataristan Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından Kazan'da düzenlenen Tataristan Türkiye Mobilya Ticaret ve Yatırım Forumu'nda iki ülke mobilyacıları ikili görüşmelerle mobilya yatırımlarını değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'den Rusya'ya yapılan mobilya ihracatının 40 milyon dolardan kısa vadede 100, uzun vadede de 500 milyon dolara çıkarmayı hedefleyen mobilyacılar Tataristan'a çıkarma yaptı.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'undan (TUSKON) yapılan açıklamaya göre, TUSKON ve Tataristan Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından Kazan'da düzenlenen "Tataristan Türkiye Mobilya Ticaret ve Yatırım Forumu'nda iki ülke mobilyacıları ikili görüşmelerle mobilya yatırımlarını değerlendirdi.

Tataristan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ravil Zaripov, "Altyapısı hazır arsa tahsisinden, mevcut binaların kullanımına kadar birçok avantaj sağlıyoruz. Türk dostlarımızla işbirliği yapmaktan onur duyarız" ifadelerini kullandı.

TUSKON Başkanvekili Ramazan Davulcuoğlu da, Avrupa ülkelerinde kişi başı mobilya harcamalarının 450 dolar seviyesinde olmasına karşın Rusya'da bu rakamın 37 dolar olduğunu, bunun da Türk mobilyacıları açısından büyük avantaj taşıdığını söyledi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir