Motoru Türkiye'de üretilecek

Türk-Amerikan ortaklığıyla, F-35 savaş uçaklarının motor parçalarını üretecek tesisin temeli İzmir'de atıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR- Kale Grubu ve ABD'li Pratt&Whitney grubu ortaklığıyla Ege Serbest Bölgesi'nde kurulacak F-135 uçak motoru fabrikasının temeli, Cumhurbaşkanı Gül'ün de katıldığı törenle atıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uçak motoru fabrikası yatırımının, diğer yatırımcılar tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi.

Böyle bir yatırımın yapılıyor olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Gül, iki gruba da teşekkür ettiğini kaydetti.

Grubun son yıllarda da daha yüksek teknoloji, ihtisas gerektiren ve sofistike sanayi alanlarına girmelerinin Türkiye'ye ayrıca çok şey kazandırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye'nin gerçek büyümesini temin eden büyük firmalardan birisi olarak, bundan dolayı tüm Kale Grubu'nu

tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün "Bundan sonraki dönemde Türkiye, ileri teknoloji ürünleri üreten, bu alandaki ihracatını yüzde 25'lere çıkaran bir ülke olma yolunda ilerliyor" dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise bu törenle Türkiye'nin GSF projesine aktif katılım sağlama konusundaki istekliliğinde bir adım daha atıldığını söyledi.

 

Türk sanayisinin projeden alması öngörülen payın, 8 milyar dolar seviyesinde olacağını kaydeden Bakan Gönül, TSK ihtiyaçları için yürütülen havacılık projelerine de sanayicilerin katkısının giderek arttığını, son olarak genel maksat helikopteri ihalesinde toplam 3.5 milyar dolar olan proje bedelinin 2.3 milyar dolarının Türk şirketleri tarafından üstlenildiğini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir