Motosikletçiler, indirimi yetersiz buldu

Motosikletlerde 250 cc altı ÖTV'nin yüzde 8'e indirilmesi sevinçle karşılandı ancak yetersiz bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bakanlar Kurulu kararıyla 250 cc ve altındaki motosikletlerin ÖTV oranının yüzde 22’den yüzde 8’e indirilmesi sektör tarafından umut verici olarak karşılandı. Ancak 250 cc üzeri motosikletler için bir yaptırımın bulunmaması dolayısıyla sektör ÖTV indirimini yetersiz buldu.

Konu hakkında görüş belirten  Moted – Motosiklet Endüstrisi Derneği Genel Koordinatörü Berna Canyoran, "İlgili bakanlıklara daha önce birçok defa tüm iki tekerli araçların çeşitli faydaları belirtilerek, Avrupa’da olduğu gibi teşvik edilmesi gerektiğini vurgulamıştık. Karar sektör açısından umut vericidir. Ancak 250 cc üzeri motosikletlere uygulanmakta olan % 37’lik oranda herhangi bir değişiklik yapılmadı" dedi.

Kararın sektörün beklentilerini tam olarak karşılamadığını belirten Canyoran; "Yürürlüğe giren kararname ile 250 cc’ye kadar olan motosikletlerde yapılan vergi indirimi tüm motosikletlere uygulanması da sektörün beklentileri arasında bulunuyor" diye konuştu.

Öte yandan Euroasia Moto Bike Expo Fuarı sürerken gelen 'motosikletlere ÖTV indirimi haberi', fuarda şenlik havası estiriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir