Muğla'da gergin gece

Önceki gece bir üniversite öğrencisinin vurularak ağır yaralandığı olayı protesto eden 200 kişilik grup işyerlerine saldırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Muğla Üniversitesinde dün gece yaşanan ve bir öğrencinin silahla vurularak ağır yaralandığı olayların ardından yaşananları protesto eden yaklaşık 200 kişilik bir grup, Kötekli Mahallesi'nde öğrencilerin bulunduğu bazı kafeterya ve evlere saldırdı. Muğla'da yaşanan olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 73'e yükseldi.

Saldırı sırasında grubun attığı taşlardan kafeteryada oturan iki kız öğrenci yaralandı. Protesto olaylarının yaşandığı bölgeye, çok sayıda takviye polis ekibi gönderildi. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba çevik kuvvet ekipleri, gaz bombası ve biber gazı ile müdahale etti.

Gruptakilerin bazı evlerin kapılarını zorladığı ve camlara taş attığı ihbarlarının yoğunlaşması üzerine olayın yaşandığı Kötekli Mahallesi'ne Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay da geldi.

Protestocu öğrencilerin 73'ünün gözaltına alınmasının ardından sokaklara sessizlik hakim oldu. Polis ve jandarma ekipleri, sokaklardaki devriyelerini sürdürüyor. Mahallenin giriş ve çıkışında çevik kuvvet ve özel harekat timleri hazır bekletiliyor.

Muğla'ya çevre illerden takviye istenen panzer ve polisler de kente geldi. Mahallede yaşayan vatandaşların üniversite öğrencilerine sağduyu çağrısında bulunduğu gözlendi.

Mahallede yaşanan olaylarda iş yerlerinin ve evlerinin camları kırılan vatandaşlar ile bir grup üniversite öğrencisi, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek protesto gösterisinde bulundu.

Apartmana gaz bombası atıldı

Bir apartmana 10 öğrencinin zorla girdiği bilgisini alan özel harekat timleri ile çevik kuvvet ekipleri, söz konusu apartmanın çevresinde güvenlik önlemleri alarak içeridekilere, "Apartmandan dışarı çıkarak polis ekiplerine teslim olun" çağrısında bulundular.

Apartmandaki öğrencilerin polisin çağrısına taş atarak karşılık vermesi üzerine çevik kuvvet ekipleri öğrencilerin bulunduğu zemin kata gaz bombası attı. Bir süre sonra içeri giren ekipler, apartmandaki 10 öğrenciyi gözaltına aldılar. Ayrıca bir apartman ile 3 katlı bir binada olaylara karıştığı belirtilen yaklaşık 20 öğrencinin gizlendiği ihbarını da değerlendiren özel harekat ve çevik kuvvet ekipleri, kapılarını kırarak girdiği evlerdeki öğrencileri gözaltına aldı.

Gözaltılar esnasında öğrencilerin bir bölümünün polis ve jandarma ekiplerine saldırdığı görüldü. Polis ekiplerinin gaz bombası ve biber gazı kullanarak yaptığı operasyonlar sırasında, çevredeki vatandaşların da olumsuz etkilendiği gözlendi.

Muğla Üniversitesi'nde eğitim gören 2 grup arasında önceki gece yaşanan kavga esnasında açılan ateş sonucu bir üniversite öğrencisi silahla vurularak ağır yaralandı. Kavganın ardından çıkan olaylarda 1 polis memuru yaralandı, 1'i polise ait 2 otomobil, 2 iş yeri ve MHP il başkanlığı zarar gördü.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir