Muğla'daki yangın büyüyor

Muğla'da ormanlık alanda çıkan yangın kısmen kontrol altına alındıktan sonra kuvvetli rüzgarın da etkisiyle Zeytinköy Mahallesi'nin tamamını sardı. Alevlerin kontrol altına alınabilmesi için çalışmalara aralıksız devam ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Muğla'nın Menteşe ilçesinde, kısmen kontrol altına alındıktan sonra kuvvetli rüzgarın da etkisiyle Zeytinköy Mahallesi'nin tamamını saran orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.



Akbük Mahallesi'nde ormanlık alanda başlayan ve Zeytinköy Mahallesi'ne sıçrayan orman yangını gece boyunca devam etti.

Yangının diğer yerleşim alanlarına ulaşmasını önlemek için mücadele eden yer ekiplerine, günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale ekipleri de destek vermeye başladı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, keşif helikopteriyle çalışmaları yönlendiriyor. 

Gece boyunca devam eden yangın, sabahın ilk ışıklarıyla 4 uçak, 13 helikopter ile havadan, 152 arazöz ve 700'ün üzerinde orman yangını söndürme işçisiyle de karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

"Türkiye'nin her yerinden destek ekip geldi"

Bölgede incelemelerde bulunan Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşananları bir felaket olarak niteledi.

Yangının kontrol altına alınabilmesi için rüzgarın durması gerektiğini vurgulayan Çelik, "Rüzgar durduğu anda yangını kontrol altına alacağız ama mutlaka rüzgarın durması gerekiyor. Meteorolojiden aldığımız bilgi rüzgarın sabah saatlerine kadar devam edeceği yönünde." dedi.

Çelik, sabahın erken saatlerinde hava araçlarının yeniden müdahaleye başlayacağını aktardı.

Müdahalenin aralıksız sürdüğüne dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

"Şu anda yanan alan 250 hektarı geçti. Amacımız yangının evlere ve insanlara en az zarar vermesi. Burada hayvanlar zarar gördü ama yapacak bir şeyimiz yok. Müdahalelerimiz canla başla devam ediyor. Bu iş duruncaya kadar müdahaleye devam edeceğiz. Zeytinköy Mahallesi tamamen boşaltıldı sayılır. 152 arazözde 700'ün üzerinde personelle yangına müdahale ediyoruz. Belediyeler ve insanlarımız da destek veriyor. Türkiye'nin her yerinden destek ekip geldi. Bursa o kadar uzak olmasına rağmen oradan bile ekip var. Yangını inşallah yarın söndürürüz diye düşünüyoruz."

"Canlarını kurtarmak için hayvanlarını bırakıp gitmişler"

Muğla 911 Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Cenk Ayata da bölgede alevler arasında kalan bazı küçükbaş ve büyükbaş hayvanları son anda kurtardıklarını ifade etti.

İnsanların kendi canlarını kurtarmak için bölgeden ayrıldığını dile getiren Ayata, "Hayvanları bırakıp gitmişler. Hepsini güvenli bölgeye çıkarttık. Sahiplerini bulduk ve teslim ettik. Bir evin köpek kulübesi altına bir yavru köpek saklanmış, onu bulduk kurtardık. Bir de kedi yavrusu kurtardık." ifadelerini kullandı.

Muğla'da orman yangınıMuğla'da orman yangını