Muhtar Kent 'Seçkin iş Liderleri' arasında

Anlantik Konseyi, Kent'e 'Seçkin İş Liderliği Ödülü'nü verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Coca Cola Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent, ABD'deki düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi tarafından ''''Seçkin İş Liderliği Ödülü''yle onurlandırıldı.

Atlantik Konseyi'nin her yıl düzenlediği ve transatlantik ilişkilerin güçlendirilmesine katkılarda bulunan uluslararası liderlerin onurlandırıldığı geleneksel ödül töreni, ABD'nin başkenti Washington'daki Ritz Carlton Oteli'nde yapıldı.

Atlantik Konseyi'nin kuruluşunun 50'inci yılının da kutlandığı törende, ''Seçkin İş Liderliği Ödülü''ne layık görülen Muhtar Kent'e ödülünü ünlü sunucu Charlie Rose takdim etti.

Kent, törende yaptığı konuşmada, ödülün ''gerçek sahiplerinin'' Coca-Cola ailesinin tüm dünyadaki 700 bin çalışanı olduğunu belirterek, ''Coca-Cola ailesinin 700 bin üyesi adına Atlantik Konseyi'ye teşekkürlerimi sunuyorum'' ifadesini kullandı.

"Kent uluslararası bir kişilik"

Muhtar Kent'e ödülünü takdim eden Charlie Rose da, ''Coca-Cola'nın gizli formülü gibi, Muhtar Kent'in de kendi gizli formülü var. O da çok çalışmak, heyecan ve hiç bitmeyen bir enerji, dengeli bir iyimserlik ve dünyayı dolaşmaya duyduğu iştah. Muhtar Kent de, yönettiği şirket gibi uluslararası bir kişilik'' dedi.

Törende ''Seçkin Askeri Liderlik Ödülü''ne ise, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Oramiral James Stavridis layık görüldü. Stavridis'e ödülünü ABD'nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı James Jones takdim etti.

Dünyaca ünlü İspanyol tenor Placido Domingo da, ''Seçkin Sanatsal Liderlik Ödülü''yle onurlandırıldı. Domingo'ya ödülünü, ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Colin Powell takdim etti.

Törenin açılışında ise ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bir konuşma yaptı. Biden konuşmasında, transatlantik ortaklar olarak günümüzün büyük zorluklarına karşı koymada birlikte hareket etmelerinin önemini vurguladı.

Sorumluluk paylaşımının herkese fayda sağladığını ifade eden Biden, ancak sorumluluk paylaşımının İttifak'ın hedeflerine sürekli bağlılığı gerektirdiğini söyleyerek, ''NATO'ya üyelik, beraberinde sorumluluklar da getirir. Bu sorumluluklar da ancak ülkelerin savunmaya yeterli derecede kaynak aktarmasıyla karşılanabilir'' dedi.

Törene, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir