'Mültecilere elektronik takip cihazı takılmalı'

CHP Uşak Milletvekili Yalım, "Terör olaylarının bitmesi adına, hem sınırdan giriş yapan, hem de Türkiye'de toparlanıp kamplara konan bütün mültecilere elektronik takip cihazı takılmalı." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Terör olaylarının bitmesi adına, hem sınırdan giriş yapan, hem de Türkiye'de toparlanıp kamplara konan bütün mültecilere elektronik takip cihazı takılmalı. İlk önce bizim kendi vatandaşımızın güvenliği, can sağlığıdır. Gelen mülteciye elektronik takip sistemi takmakla hiçbir kimseyi aşağılamıyoruz. " dedi.

Yalım, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türk askerinin Başika'dan çekilmesi kararının çok doğru olduğunu belirterek, "Türk askerinin, aynı şekilde El-Bab'dan da Suriye'den de çekilmesini talep ediyoruz. Kendi sınır bütünlüğümüzü, ülkemizi korumak tabiiki hepimizin boynumuzun borcu. Ancak sınırımızı, sınırlarımızdan korumamız gerekiyor. Suriye'den askerlerimizi sınırlarımıza bir an önce çekelim. Kendi ülkemizi korumaya sınırlarımızdan devam edelim." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'de bulunan diğer ülkelerin hava harekatları düzenlemesine karşın Türkiye'nin kara harekatı gerçekleştirdiğine dikkati çeken Yalım, "Başkalarının güvenliği için Suriye'de çölün içinde, Suriye vatandaşlarının huzuru ve rahatı için maalesef Mehmetçik şehit oluyor. Onun için bir an önce Suriye'den de çekilmesini Sayın Başbakana özellikle belirtiyorum." diye konuştu.

DEAŞ ve El-Nusra gibi terör örgütlerinin eylemlerinin önlenmesi için önerilerini sıralayan Yalım, sınır kapılarının kontrol altına alınması, Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye gelen bütün mültecilerin kontrollü bir şekilde kamplara yerleştirilmesi ve ülke içine bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Gümrük alanlarının yanı sıra sınırın tamamından geçişlerin kontrol altına alınması için Türk askerinin bütün sınır boyunca görev yapmasını talep eden Yalım, Türkiye'de yaşayan özellikle Suriye ve Irak vatandaşlarının, Arap kökenli sığınmacıların tamamının bir an önce bütün illerden toplanıp sınır boylarındaki kamplara alınmasını istedi. Bu kamplarda gerekli bütün ihtiyaçları karşılanan mültecilerin, ülkelerindeki sorunlar bitince de gönderilmesi talebinde bulunan Yalım, Türk vatandaşlarının yüzde 70-80'inin de bunu istediğini savundu.

"Terör olaylarının bitmesi adına, hem sınırdan giriş yapan, hem de Türkiye'de toparlanıp kamplara konan bütün mültecilere elektronik takip cihazı takılması" önerisinde de bulunan Yalım, şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir teröristin Türkiye'de barınamayacağını ve kontrolsüz hiçbir mültecinin olmayacağının ben buradan altını çiziyorum. Tabii ki bunun bazı karşılığı çıkacaktır. Yok insan hakları, yok vesaire... Sayın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ilk önce bizim kendi vatandaşımızın güvenliği, can sağlığıdır. Gelen mülteciye elektronik takip sistemi takmakla inanın hiçbir kimseyi aşağılamıyoruz. Ancak Türkiye'de hem onların güvenliğini, hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının güvenliğini alacağımızdan emin olabilirsiniz. Bunu da kabul etmeyen varsa gelen mültecilerden, hay hay buyursun, kendi memleketine dönsün."

Özkan Yalım, "Bu 3 ayaklı uygulamayı yapalım. Eğer başarı sağlamazsa ben milletvekilliğinden istifa edeceğim." dedi.

CHP'li vekilden 'kavga' tepkisiCHP'li vekilden 'kavga' tepkisi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir