Müracaat eden köy eski adını alabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Siirt - Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, müracaat eden köylere eski adlarının verileceğini söyledi.

Demirkıran, yaptığı açıklamada, Baykan ilçesine bağlı Ziyaret beldesinin adının "Veyselkarani" olarak değiştirildiğini Aydınlar ilçesine önceki adı olan "Tillo" isminin verilmesi konusunda verdikleri kanun teklifinin ise mecliste olduğunu hatırlattı. 

Kurtalan ilçesine bağlı Oyacık köyünün adının eskiden olduğu gibi "Telan" olması yönündeki müracaatın da kabul edildiğini ve valilik tarafından onaylandığını ifade eden Demirkıran şöyle dedi:
"Zorlama ile hiç bir şey olmuyor. Baskı ile yapılan işler eninde sonunda akamete uğruyor ve hak yerini buluyor. Biz Aydınlar ilçesinin tüm dünyada bilinen adı olan 'Tillo'ya kavuşması için verdiğimiz kanun teklifinin yasalaşması için çaba harcıyoruz. Sanırım kısa bir sürede yasalaşacak. Baykan ilçesine bağlı Ziyaret beldesinin adı Veyselkarani olarak değiştirildi. Son olarak tarihi, geçmişi köklü olan ve birçok alimin yetiştiği Oyacık köyünün adının eskiden olduğu gibi Telan olarak değiştirilmesi için yapılan müracaat onaylandı. Başka bir deyimle hak yerini buldu. Müracaat eden köylere eski adlarını vereceğiz."