Mürettebat için THY önünde tören

Türk Hava Yolları'na ait uçakta hayatını kaybeden üç pilot ve bir kabin görevlisi için tören düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL  - İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Hollanda'nın Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında düşen Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakta hayatını kaybeden üç pilot ve bir kabin görevlisi için tören düzenlendi.

THY Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen törende konuşan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk, geriye dönüp bakıldığında "şükredilecek bir mucize yaşandığını" belirterek, çalışanların hayatlarını kaybettiğini ancak 126 vatandaşın yaşamasını sağladıklarını ifade etti.

Soluk, "Bu kahraman arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Ulaştırma camiasının başı sağ olsun. Allah kederli günleri bir daha göstermesin" dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin de yıllardır şehit cenazelerinde konuşma yapan insanları dinlediğini, bugün ise bu konuşmayı yapmak zorunda kaldığı için üzgün olduğunu kaydetti.

Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Karlıtekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kaza anından bir süre sonra telefonum çaldı. Uçağın Amsterdam'a inmeden düştüğü söylendi. Arayan kişiye 'Emin misin' diye sordum. 'Maalesef başkanım, uçağın düştüğünü bana bir dostum haber verdi' dedi. O an arkadaşlarımı kriz masasına yönlendirdim. Sonra odama geçtim. Geçenlerde nehre düşen uçak aklıma geldi. Kimsenin burnu kanamamıştı."

Uçağın ilk görüntülerinin gelmesinin ardından üzerine düşen ağırlığın biraz hafifler gibi olduğunu dile getiren Karlıtekin, "Ümitlenmiştik. Şehit arkadaşlarımız işlerini ciddiyetle yapan ve gereken tedbiri alan insanlardır" dedi.

"Buruk bir mucize"

Geriye dönüp bakıldığında yaşananların hakikaten bir mucize olduğunu anlatan Karlıtekin, ancak bunun "buruk bir mucize" olduğunu ifade etti.

Karlıtekin, görevlerini şerefli ve onurlu bir şekilde sürdüren çalışanların 126 kişinin yaşamasını sağladığını belirterek, onları dualarla yad edeceklerini söyledi.

Ölenlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileyen Karlıtekin, olayda hayatını kaybedenlerin sevenlerine Allah'tan "dayanma gücü" vermesi temennisinde bulundu.

THY Genel Müdürü Temel Kotil de kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Konuşmaların ardından bir din görevlisi tarafından dua okundu.

Şehit pilotların mesai arkadaşları ve yakınları, gözyaşları içinde cenazeleri camiye uğurladı.

İkinci Pilot Murat Sezer'in cenazesi ise bir ambulansa konularak Bursa'nın Gemlik ilçesine ulaştırılmak üzere yola çıkartıldı.