NBG, Finansbank'ın halka arzı için düğmeye bastı

Banka, halka arz için yetki verdi. Elde edilecek gelirle sermayesini güçlendirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Finansbank, halka arzına ilişkin Credit Suisse, Deutsche Bank AG, Morgan Stanley, BofA Merrill Lynch, Goldman Sachs International ve HSBC'den oluşan bankalar konsorsiyumuna yetki verdi.

Finansbank'ın, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayınlanan açıklamasında, bankanın ana hissedarı National Bank of Greece (NBG) tarafından bugün Atina'da yapılan açıklamaya yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"7 Eylül 2010 tarihinde NBG tarafından yapılan açıklamada, kapsamlı sermaye güçlendirme planı kapsamında NBG'nin Türkiye iştiraki olan Finansbank'ın ödenmiş sermayesinin azınlık payını ifade eden bir kısım hisselerini halka arz etme niyeti belirtilmişti. 1.8 milyar euro tutarındaki sermaye artışının başarılı bir şekilde sonuçlanmasını takiben, NBG Finansbank Halka Arz hazırlıklarına devam etmekte olup, bu halka arz ile bağlantılı olarak kendisine yardımcı olacak bir bankalar konsorsiyumuna yetki vermiştir.

Konsorsiyumda yer alacak bankalar, eş düzenleyiciler olarak faaliyet göstermek üzere, Credit Suisse, Deutsche Bank AG, Morgan Stanley, BofA Merrill Lynch, Goldman Sachs International ve HSBC'dir. Ayrıca Credit Suisse, Deutsche Bank AG ve Morgan Stanley global koordinator olarak da faaliyet gösterecektir."

Açıklamada, düşünülen işlemlerle ilgili detaylar ileride açıklanacak olmakla beraber, daha önce açıklandığı üzere, NBG'nin niyetinin birincil ve ikincil hisse senetlerinin arzını içerebilecek olan Finansbank halka arzının piyasa koşulları, ilgili düzenleyici kurum ve diğer izinlerin alınmasına bağlı olarak en kısa sürede tamamlanması olduğu bildirilerek, Finansbank'ın halka arz işlemi sonrasında, NBG'nin minimum yüzde 75 pay ile Finansbank'ın sermayesinin çoğunluk hisselerine sahip olmaya devam edeceği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir