Neşter-1'de bilirkişi raporu bekleniyor

Kardiyoloji malzemesi alım-satımında yolsuzluk iddilarına ilişkin davada duruşma ertelendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Kamuoyunda "Neşter-1" olarak bilinen, sosyal güvenlik kurumlarına kardiyoloji malzemesi alım-satımında yolsuzluk iddialarına ilişkin davada, bilirkişi raporu bekleniyor.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin kısmen bozma ve onama kararının ardından, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülen davanın bugünkü duruşmasına sanık avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, dosyanın bilirkişi heyetine verildiğini belirterek, raporun henüz mahkemeye sunulmadığını söyledi.

Şatır, celse arasında, sanık Mehmet Cumhur Çeken ile ilgili şirket evrakları ve belgelerinin temini hususunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne yazılan müzekkereye cevap gelmediğini kaydetti.

Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, bilirkişi raporunun düzenlenmesinin beklenmesini talep etti.

Sanık Atilla Küçükyalçın'ın avukatı Abdullah Buladı, Küçükçekmece 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde, aynı konulara ilişkin bilirkişi raporu sunulduğunu belirterek, bu raporun hükümde dikkate alınmasını istedi.

Mahkeme Başkanı Şatır, bilirkişi raporunun ve sanık Çeken ile ilgili yazılan müzekkere cevabının beklenmesine karar verildiğini açıkladı. Mahkeme, bu nedenlerle duruşmayı erteledi.