Nezih Demirkent Basın Ödülleri sahibini buldu

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Nezih Demirkent Basın Ödülleri, Hürriyet Gazetesi’nden Demet Cengiz Bilgin ve Gözlem Gazetesi’nden Serkan Aksüyek’e verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DÜNYA Gazetesi kurucusu Nezih Demirkent adına bu yıl 8’incisi düzenlenen Nezih Demirkent Basın Ödülleri, Dünya Gazetesi’nin İstanbul Beykoz’daki merkez binasında gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Ödüller, “Yerel Basın” ve “Yaygın Basın” olmak üzere iki dalda verildi. Yaygın Basın dalında, “Varoşların kriz izlenimleri” başlıklı yazı dizisi ile Hürriyet Gazetesi muhabiri Demet Cengiz Bilgin ödüle layık görülürken, Yerel Basın dalında da İzmir’de yayınlanan Gözlem Gazetesi’nden Serkan Aksüyek, “Yer altında servet yer üstünde sefalet” başlıklı haberi ile ödül aldı.

Demet Cengiz Bilgin ödülünü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın elinden alırken, Serkan Aksüyek’e ödülü Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat tarafından verildi. Törende bir konuşma yapan Dünya Gazetesi Yazarı ve Nezih Demirkent Basın Ödülleri Genel Sekreteri Rüştü Bozkurt, mesleğe uzun ömür vermiş, mesleğin hem bireysel hem de örgütsel alanlarında çok önemli katkıda bulunmuş bir basın büyüğünün adını yaşatmak için verilen ödülün asıl amacının Demirkent’in medyada yerleşmiş ilkelerini genç kuşaklara aktarmak olduğunun altını çizdi.