'Niye gitti, niye geri dönülüyor?'

Tekirdağ'da konuşan Akşener, Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin olarak, "Bu çocuklar oraya niye gitti, ne yaptı, niye geri dönülüyor? Ve biz orada ne kazandık, Türkiye ne kazandı? YPG ve PYD'nin koridoruna engel mi oldu? Membiç özerklikten mi kurtarıldı?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meral Akşener, Tekirdağ'da bir programa katılarak konuşma yaptı.

Konuşmasında Fırat Kalkanı operasyonuna değinen Akşener şunları kaydett:

"Fırat Kalkanı Operasyonu'na katıldık. Biz milletçe arkasında durduk. Siyasi parti gözetmeksizin arkasında durduk. Çünkü şöyle bir amaç vardı. Türkiye'ye gelmiş 3.5 milyon Suriyelinin önemli bir kısmını geri göndereceğiz, orada bir özel alan yapılacak. Ve YPG ile PYD'nin Suriye'de kantonları birleştirip sınırlarımızda bir devlet kurmasının önüne geçilecekti.

İyi, hoş, bu arada 'ey Hollanda' dedi. Bir hanım orada itildi, kakıldı, sınır dışı edildi. Bizler Hollanda'ya, Almanya'ya verdik veriştirdik. Milletimizin onurunu, devletimizin onurunu iki paralık ettiler. Dolayısı ile hükümete dedik ki, ne istiyorsanız yapın. Hangi tedbirleri alacaksanız alın. Yaptırım mı yapacağız, yapın. Biz aç kalmaya razıyız dedik. Ama, 'ey Almanya, ey Hollanda' demenin dışında arkasından gelen bir şey yok. Sonra baktık, 'ey Almanya, ey Hollanda'nın arkasından bir şey oldu. Meğer bu gürültünün arkasından biz Fırat Kalkanı'ndan geri dönüyormuşuz. Ondan bu gürültü çıkarılmış.

Şimdi soru şu. 71 gencimiz şehit oldu. İkisini ise DEAŞ yaktı. Bu çocuklar oraya niye gitti, ne yaptı, niye geri dönülüyor? Ve biz orada ne kazandık, Türkiye ne kazandı? YPG ve PYD'nin koridoruna engel mi oldu? Membiç özerklikten mi kurtarıldı? Gördük ki ABD ile Rusya anlaşmış, tehdit ediyor bizimkileri."

Bu konularda ilginizi çekebilir