Odalarda seçim heyecanı tam gaz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı 365 oda ve borsada seçimler devam ediyor. Yapılan seçimlerde tansiyon düşmüyor. Konya'da seçimler sakin geçerken, Diyarbakır'da kentin üç önemli kesimini temsil eden işadamları arasındaki yarışı mavi liste ile seçime giden Demokratik Toplum Kongresi kazandı.

Konya Sanayi Odası'nda başkanlığı Kütükçü devraldı

Konya Sanayi Odası'nda (KSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapılan seçimin ardından Memiş Kütükçü, Tahir Büyükhelvacıgil'den devraldı.  KSO'nun yeni başkanı Memiş Kütükcü, Tahir Büyükhelvacıgil ve ekibine Konya sanayisine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Konuşmasında hedeflerinin daha müreffeh, kalkınan ve sürekli büyüyen bir Konya inşa etmek olduğunu bildiren Kütükcü, "Konya Sanayi Odamızda, geçmiş dönemlerde olduğu gibi, bu dönem de, yine ayakta alkışlanacak bir tablo oluşmuş ve odamız aramıza yeni katılan arkadaşlarla daha da güçlenmiştir" dedi. Kütükçü, başkanlığındaki yönetim kurulunu Mustafa Veli Tekelioğlu, Ömer Şen, Hüsamettin Sönez, Kemal Korkmaz, Ömer Saylık, Mehmet Ali Acar, İbrahim Bozkurt Çağlayan, Mehmet Serin, Hüseyin Keleş ve Mustafa Lamcı oluşturdu. Oda'nın Meclis Başkanı ise Tahir Şahin oldu.

İTSO, yola Anıl ile devam dedi

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın (İTSO) üç adayla yapılan yönetim kurulu seçimlerinde Metin Anıl'ın listesi seçimi kazandı. İlçe Seçim Kurulu'nun gözetiminde yapılan seçimde, Metin Anıl'ın listesi 26 oy, Kenan Kender'in listesi 22 oy, son anda adaylığını açıklayan Zahit Şükrü Ezim'in listesi de 1 oy aldı. Böylece Metin Anıl bir kez daha İTSO Başkanı seçilmiş oldu. Seçimden sonra açıklama yapan Anıl, demokratik bir seçim yapıldığını vurguladı. 25 yıl süreyle İTSO Başkanlığı yaptığını belirten Anıl,  "Şimdiden söylüyorum, bu benim son dönemimdir. Bu dönem İTSO'da meclisimize seçilen 49 kişi içerisindeki özellikle genç arkadaşlarımız sırtlayarak götürecektir" diye konuştu. Anıl başkanlığındaki yönetim kurulu; Mustafa Muhteşem Kaynakçı, Bülent Tanrıkulu, Rıdvan Kocaağa, Ömer Semiz, Selçuk Armağan, Bülent Savaşçı, Oktay Can, Ahmet Uğur, Osman Ceylan ve Salim Kaplan'dan oluştu.

Diyarbakır'da ipi mavi liste göğüsledi

[PAGE]

 

Diyarbakır'da ipi mavi liste göğüsledi

Üç adayın yarıştığı Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini, Demokratik Toplum Kongresi desteklediği ve mavi liste ile seçime katılan Demokratik İş Verenler Girişimi kazandı. Mehmet Kaya'nın temsil ettiği Yurtsever İş Adamları Girişimi, Demokratik İş Verenler Girişimi ve Siraç Ensarioğlu için sandık başına giden 7 bin 24 DTSO üyesinin 5 bin 365 oy kullandı. Seçime katılım oranı yüzde 76,86 olarak gerçekleşti. Oyların yüzde 45'ini Demokratik İşverenler Grubu Mavi liste ile, yüzde 34'ünü Yurtsever iş Adamları girişimi sarı liste ile , yüzde 20'isini ise Siraç Ensarioğlu beyaz liste ile aldı. Demokatik İşverenler Girişi46 kişilik meclis üyeliğinin 35'ini alırken, 11 meslis üyeliğini ise Yurtsever İş Adamları Grişimi aldı. 16 grup ile gerçekleştirile seçimde 12 grup Demokratik İşverenler grubunun oldu.
Çarşamba günü ise meclis başkanı, yönetim kurulu başkan ve üyelerinin seçimi grçekleştirilecek.

Gaziantep için hayati olan hiçbir projeden vazgeçmeyeceğiz

Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimle yeni yönetimini belirleyen Gaziantep Ticaret Odası (GTO) meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. GTO Meclis Başkanı Ali Yener, meclis toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, "Hedefimizm meclis toplantılarını beyin fırtınası platformu haline getirmek. Ekonomi başta olmak üzere tüm sorunlara alternatif politikalar üretmek amacındayız" dedi. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık da, 2012 yılında Türkiye'nin en büyük bin ihracatçı firması arasında Gaziantep'ten 71 firmanın yer aldığını belirterek, "Gaziantep ihracatçı firma sayısı olarak İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. İhracatta hedefimiz bu  yıl itibariyle ilk 5'e girmek" dedi. Gaziantep için hayati olan hiçbir projeden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Bartık, "Yeni dönemde daha güçlü bir GTO olarak el ele dayanışma içinde Gaziantep için tüm projelerimizi hayata geçirmeye kararlıyız. Güçlenen sanayisiyle, alternatif turizm açılımıyla, lojistikte artan gücüyle Gaziantep sadece ülkemizin değil, dünyanın önemli kentleri arasına girecektir. GTO olarak Gaziantep'in tüm sosyal sorunlarına destek olmaya da devam edeceğiz" dedi.