Odatv davasında tahliye yok

Aralarında Soner Yalçın'ın da bulunduğu 5 tutuklu sanığın, 3. Yargı Paketi'ni kapsayan yasal düzenlemeler doğrultusundaki tahliye talepleri reddedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, "Odatv" davasında tutuklu yargılanan ve aralarında Soner Yalçın'ın bulunduğu 5 sanığın, "3. Yargı Paketi"ni kapsayan yasal düzenlemeler doğrultusundaki tahliye taleplerini reddetti.

Dava kapsamında tutuklu yargılanan sanıklar Soner Yalçın, Yalçın Küçük, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Hanefi Avcı, avukatları aracılığıyla mahkemeye dilekçe sunarak, 3. Yargı Paketi olarak bilinen yasa doğrultusunda tahliye talebinde bulundu.

Tahliye istemini değerlendiren İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, talepleri oy birliğiyle reddetti.

Mahkemenin kararında, sanıkların ev ve iş yerinde yapılan aramalarda, "Ulusal Medya 2010.doc", "Hocadan notlar", "Soner beyden gelen", "Simon son.doc.", "000KİTAP.doc." gibi birçok belgenin bulunduğu belirtilerek, "Bu dokümanlar, dijital veri ve diğer delillerin içeriği, iletişimi tespit tutanakları, fiziki takip tutanakları ve dosyada mevcut deliller birlikte değerlendirildiğinde, iddia olunan 'Ergenekon silahlı terör örgütü yöneticisi, üyesi olma ve örgüte yardım sureti ile örgüt üyeliği' suçları ile ilgili olarak, somut olayda kuvvetli suç şüphesini gösteren olgular bulunmaktadır" ifadesine yer verildi.

Delillerin henüz tamamen toplanmadığı kaydedilen kararda, sanık avukatlarının dijital delillerle ilgili özel bilirkişilerden aldıkları raporun hukuk tekniği açısından bilirkişi raporu olarak kabul edilemeyeceğine de yer verildi.

Dijital verilerle ilgili TÜBİTAK'tan istenilen raporun henüz dosyaya gelmediği vurgulanan kararda, "Tutuklu sanıklar hakkında isnat edilen suçların yasada öngörülen hürriyeti bağlayıcı cezasının alt ve üst sınırları değerlendirildiğinde, 5 Temmuz tarihinde yürürlüğe giren 6352 sayılı yasa ile değişik hükümler de dikkate alındığında diğer koruma tedbirlerinin uygulanmasının bu aşamada yeterli olmayacağı anlaşılmakla, tahliye talepleri reddedilmiştir" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir