Odatv'ye Ergenekon baskını

Odatv'nin yöneticisi Soner Yalçın gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv'nin yöneticisi Soner Yalçın gözaltına alındı.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün Ergenekon soruşturması kapsamındaki talebi üzerine, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda, internet yayını yapan Odatv'nin merkezinde ve yöneticisi Soner Yalçın ile Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt, Barış Pehlivan'ın ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

Bu arada, mahkeme, Yalçın, Terkoğlu, Bozkurt ve Pehlivan'ın gözaltına alınmasına karar verdi.

Yalçın'ın evine arama

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün "Ergenekon" soruşturması kapsamındaki talebi üzerine, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Soner Yalçın'ın Levent Sülün Sokak'taki evine geldi.

Ekiplerin burada başlattığı arama ve incelemeleri sürüyor.

Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da arama yapıldığının duyulması üzerine Yalçın'ın evine geldi. Soysal, burada yaptığı açıklamada, "Ne aradıkları belli değil. Bu konuda bir bilgim yok. Ben de Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nın görevlendirilmesi sonucu buradayım" dedi.

Yayın durdu

Bu arada Odatv'nin yayını durdu. Site son olarak yapılan aramayı "flaş" koduyla okurlarına duyurmuştu. Odatv, Ergenekon ve Balyoz davalarına karşı muhalif yazı ve haberleriyle öne çıkmıştı.

Zir Vadisi'ne ait görüntüler yayınladı

Oda.tv internet sitesinde yöneticilerin evleri basılmadan önce günün flaş haberi, "Bu görüntüler Ergenekon Davası'nın kaderini değiştirecek. İşte Amerikalılar'ın Ergenekon Polislerine Verdiği Eğitimin Belgesi" başlığıyla sunulan ve üç video görüntüsü içeren haberdi.

Yarbay Mustafa Dönmez'in, Zir Vadisi'nde bulunan askeri mühimmatın sorumlusu olarak 2 yıldan beri tutuklu olduğu, Dönmez'in Ergenekon üyesi olmakla suçlandığı, kendisinin bugün savunma yapmaya başlayacağı belirtilen haberde Dönmez'in yargılandığı davayla ilgili olarak "şok edici üç video" ele geçirildiği bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir