Öğrenci kapma yarışı başladı

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi LYS'de ilk 100'e girip kendi üniversitelerini tercih edecek 3 öğrenciye aylık 3 bin 700 lira burs verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANAKKALE - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) ilk 100'e giren öğrencilerden üniversiteyi tercih edecek 3 öğrenciye, profesör maaşı kadar (yaklaşık 3 bin 700 TL) burs, üniversiteye ait tatil köyünde ücretsiz konaklama ve okul ile kaldığı yer arasında servis hizmeti verileceğini duyurdu.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, ÇOMÜ'nün, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), kentin hayırseverleri ve önde gelen şirketleriyle işbirliği yaptığı hatırlatıldı.

Bu kapsamda, çok sayıda öğrenciye burs verileceği, öğle yemekleri ile konaklama ücretlerinin karşılanacağı belirtilen açıklamada, LYS'de ilk 100'e giren ve ÇOMÜ'yü tercih eden 3 öğrenciye, profesör maaşı kadar burs verileceği, 4 yıllık eğitim hayatları boyunca üniversiteye ait tatil köyünde ücretsiz konaklama ve okulla kaldığı yer arasında taşıma hizmeti verileceği ifade edildi.

Ayrıca, öğrencilerin mezun olduklarında iş garantisine sahip olacakları ve bunun da üniversiteyle anlaşan Türkiye'nin önemli ihracatçı şirketlerinden biri olan İÇDAŞ tarafından sağlanacağı vurgulandı.

Açıklamaya göre, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, kamu üniversitesi olmalarına rağmen öğrenci çekmede yarışın içinde bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Öğrenciye önem veren bir üniversiteyiz. Üniversite demek iyi bilim insanları ve nitelikli öğrenciler demektir. Gerisi detaydır. Bu nedenle bir yandan en iyi öğretim üyelerini Çanakkale'ye çekmeye çalışıyoruz, diğer taraftan da en iyi öğrencileri üniversitemizde görmek istiyoruz. Bizim en büyük farkımız öğrenci ve öğretim üyesi için özgürlüğün zirvede olmasıdır. Çanakkale insanı, öğrenci ve bilim insanlarına karşı metropollerde ve taşrada bulamayacağınız derin bir hoşgörüye sahip."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir