Öğrencilere, online bankacılık eğitimi

TBB, 1 Nisan'dan itibaren üniversitelilere ücretsiz e-eğitim imkanı sunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye Bankalar Birliği (TBB), üniversite öğrencilerine, Bankacılık Eğitim Sitesi (BES) üzerinden ücretsiz e-eğitim alma imkanı sunuyor.

TBB'den yapılan yazılı açıklamada, www.tbb-bes.org.tr sitesinden takip edilecek ve 1 Nisan itibarıyla kullanıma açılacak e-eğitimler sonunda öğrencilerin e-sertifika alma hakkı kazanacakları kaydedildi.

TBB'nin, uzaktan eğitim stratejileri kapsamında ilk kez üniversite öğrencilerine ücretsiz e-eğitim alma imkanı sunduğu vurgulanan açıklamada,  TBB'nin bankacılık ve finans sektörüne eğitim hizmeti sunduğu web sitesi BES üzerinden alınacak e-eğitimlerin 1 Nisan itibarıyla kullanıma açılacağı ve üniversite öğrencilerinin, 7 gün 24 saat diledikleri anda sisteme dahil olabilecekleri belirtildi.

Site üzerinden, temel bankacılıktan finansal matematiğe kadar çeşitli konularda eğitim alabilecek olan öğrencilerin, her bir eğitim modülünü tamamladıklarında e-sertifika alma hakkı kazanacakları ifade edilen açıklamada, üniversite öğrencilerinin, sınav olma, ödevleri zamanında yetiştirme gibi zorluklarla baş etmek zorunda kalmadan eğitimlere kendilerinin belirleyecekleri zaman dilimlerinde katılabilecekleri kaydedildi.

Öğrencilerin eğitime başlamaları için yalnızca isim-soyadı ve üniversite ile bölüm bilgilerini belirtmelerinin yeterli olacağı duyuruldu.

TBB'nin, Temel Bankacılık, Temel Ekonomi, Temel Muhasebe, Finansal Matematik, Orijinal Banknotların Özellikleri ve Sahte Banknotlar, Bankacılıkta Dolandırıcılık Eylemleri Tespit ve Önlenme Yöntemleri ve Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı ile Mücadele olmak üzere toplam 7 başlıktan oluşan e-eğitim konularını, gelecekte daha da genişletmeyi planladığı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir