Oğuz Satıcı TİM'e dönüyor

TİM'in 2001- 2008 yılları arasında başkanlığını üstlenen Oğuz Satıcı, TİM çatısına geri dönüyor. Satıcı, tekstil sektörü yerine bu kez madenci şapkasıyla görev almak için çalışacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SERCAN AKINCI

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 2001- 2008 yılları arasında başkanlığını üstlenen Oğuz Satıcı TİM çatısına geri dönüyor.

Yaklaşık 10 yıldır ihracatçı birliklerinde görev almayan Satıcı tekstil sektörü yerine bu kez madenci şapkasıyla görev almak için çalışacak.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) mevcut başkanı Aydın Dinçer'in listesinde yer alan Satıcı seçimi kazanmaları halinde birliğin yönetim kurulu üyesi olacak. Oğuz Satıcı halen Global Yatırım Holding yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra Holding bünyesindeki Straton Maden'in yönetim kurulu üyesi. Satıcı'nın TİM bünyesi içinde başka bir görev üstlenip üstlenmeyeceği sorusu ise gelecek günlerde cevap bulacak.

İMİB'de Satıcı'nın da destek verdiği Aydın Dinçer'in dışında 2 aday daha var. Adaylardan birisi birliğin eski başkanı Ali Kayaoğlu ile birlikte hareket eden Selçuk Çevik. Diğeri ise Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını üstlenen Ergun Efendioğlu. İMİB'te yeni yönetim 14 Nisan Cumartesi günü Yenibosna'daki TİM binasında yapılacak seçimle belli olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir