Okul bilgileri SMS'le cepte

Turkcell ve Avea, SBS'ye giren 8. sınıf öğrencilerinin tercih yapabilecekleri okulların bilgisini gönderecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Turkcell ve Avea, Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) giren 8. sınıf öğrencilerinin tercih yapabilecekleri okulların bilgisini SMS'le cep telefonlarına gönderecek.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, Turkcell'in iş ortağı Evraka Teknoloji ve Final Dershanesi işbirliğiyle geliştirilen SBS Mobil Tercih Rehberi sayesinde 8. sınıf öğrencilerinin aldıkları puana göre alternatif olarak girebilecekleri kendi puanlarına en yakın 12 lisenin adı ve puan bilgisinin SMS ile cep telefonlarına geleceği kaydedildi.

Bunun için öğrencilerin arada bir boşluk bırakarak orta öğretim yerleştirme puanları (OYS) ve bulundukları ilin trafik plaka kodunu yazıp 2828'e göndermelerinin yeterli olduğu kaydedilen açıklamaya göre, faturalı ya da HazırKart'lı Turkcell müşterisi olan 8. sınıf öğrencilerinin SBS Mobil Tercih Rehberi ile yaptıkları sorgulama KDV, ÖİV dahil 3,99 lira olarak ücretlendirilecek. Gnçtrkcll'in üyeleri ise yüzde 63 indirimle servisten 1,49 liraya yararlanabilecek.

Avea aboneleri de SMS hizmeti

Avea'dan yapılan yazılı açıklamaya göre de, Avea aboneleri, "SBS Tercih Servisi" sayesinde, geçmiş yılların okul puanları ve 2010 yılı orta öğretime yerleştirme puanlarının (OYP) değerlendirilmesi sonucu, puan ve tercihlerine göre hazırlanan okul önerileri listesine, kısa mesaj göndererek ulaşabilecek.

Evreka Bilişim Teknolojileri tarafından geliştirilen tercih servisinden yararlanmak isteyenlerin, "orta öğretime yerleştirme puanları boşluk ANADOLU, FEN, MESLEK, SOSYAL veya OGRETMEN seçeneklerinden tercih ettikleri okul türünü" veya "orta öğretime yerleştirme puanları boşluk tercih ettikleri ilin plaka kodunu" yazarak, 2828'e mesaj göndermeleri gerekiyor.

Verilen bilgiye göre her sorgu 4 lira ile ücretlendirilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir