Ölümlerin hiçbiri güvenlik güçlerinin müdahalesiyle değil

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, izinsiz gösterilerdeki ölümlerin hiçbirinin güvenlik güçlerinin müdahalesiyle değil, göstericilerin çıkardığı olaylarda meydana geldiğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili gelişmeleri değerlendirmek üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen ve Vali Hüseyin Aksoy, İl Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile diğer kurum yetkililerinin yer aldığı toplantıya katıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Eker, dün başlayan izinsiz gösterilerde üzücü olayların yaşandığını söyledi.

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı

Valiliğin, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ile Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için saat 07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı kararı aldığını kaydeden Eker, "Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı perşembe saat 06.00'ya uzatıldı" diye konuştu.

Eker, ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini anımsatarak, Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) eğitime 3 gün ara verilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.

Vatandaşların sosyal medyada verilen bilgiler itibar etmemesini vurgulayan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aileler, olaylara katılan çocuklarına sahip çıkmalı. Gösterilerde 8 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Ölümlerin hiçbirisi güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu gerçekleşmemiştir. Tamamı göstericilerin çıkardığı şiddet olaylarında yaşamını yitirmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Eker,  2 polisin de saldırı sonucu yaralandığını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir