Ömer Dinçer'den ilginç öneri

Bakan Dinçer, ilkokul müfredatında öğrencilere ilk yardımı uzun uzun anlatmak yerine "'112'ye telefon edin' diye öğretsek yetmez mi?" önerisinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, sınava odaklı bir eğitim sistemi ve öğrencilerin bir şekilde dershaneye yönelmiş olmasının normal olmadığını belirterek, "Zaman içinde sınavın ve özellikle dershane olan ihtiyacın azaldığı bir eğitim sistemi için hazırlık yapıyorum" dedi. İlkokul kitaplarında öğrencilere ilk yardımın uzun uzun öğretildiğine değinen Dinçer "Bu kadar uzun anlatmanın gereği var mı? '112'ye telefon edin' diye öğretsek yetmez mi? " dedi.
Dinçer, Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği "Küçük İstanbul Buluşmaları"nda öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.
Dinçer, müfredatta gereksiz bilginin olup olmadığının sorulması üzerine de bu soru için zihni bir hazırlık yaparak gelmediğini, bu yüzden aklına ilk geleni söyleyeceğini ifade ederek, "Biz ilkokul kitaplarında ilkokul çocuklarına ilk yardım nasıl yapılır diye uzun uzun anlatıyoruz. Bu kadar uzun anlatmanın gereği var mı? '112'ye telefon edin' diye öğretsek yetmez mi? Bunu yaptığımız zaman müfredatta birçok şeyi ayıklamış olacağız" diye konuştu.
Dinçer, SBS'de son duruma ilişkin soru yöneltilmesi üzerine de şunları kaydetti:
"Sınava odaklı bir eğitim sistemi, normal bir durum değil. Bütün çocuklarımızın bir şekilde dershaneye yönelmiş olması da çok normal değil. Biz okulumuzda öğrenmemiz gereken dersleri, yetenekleri, kazanımları sınıfımızda kendi öğretmenimizden almalıyız. Bunun için eğitim sisteminin kendi içinde daha disipline olması, kendi çocuklarını başka öğretmenlere bırakmayacak, onları dershane olmaksızın kendini yetiştirecek iddiasının taşımasını arzu ediyorum. Bu açıdan ben zaman içinde sınavın ve özellikle dershaneye olan ihtiyacın azaldığı bir eğitim sistemi için hazırlık yapıyorum."
Bu konularda ilginizi çekebilir