Öncelik sınav takvimi

ÖSYM Başkanı Demir, "Ben geçmişe bakma taraftarı değilim. Geçmiş şu anda soruşturma konusu olmuş durumda" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - ÖSYM Başkanlığına vekaleten atanan Prof. Dr. Ali Demir, "Öncelik sınav takvimi" dedi.

Demir, "Sınav takvimini en kısa sürede oluşturup onu uygulamaya geçmemiz gerekiyor. Birinci önceliğimiz sınav takvimi olacak. Sınav takvimini oluşturup uygulayacağız" dedi.

Demir, "Onunla ilgilenmeyip geleceği planlamaya daha çok önem veriyorum, çünkü yapılması gereken işler var. Geçmişe vakit ayırırsak geleceği sağlıklı bir şekilde kurgulayamayız" dedi.

ÖSYM'deki makamına geçti

YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplandı. Toplantı başladığı sırada YÖK'e gelen Prof. Dr. Demir, burada yaklaşık yarım saat kaldı.

Prof. Dr. Demir, YÖK Genel Sekreteri Turgut Kılıç ile birlikte ÖSYM'deki makamına geçti.

Öte yandan, Demir'in binada bulunduğu sürede YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile görüşmediği öğrenildi.

"Yapılacak ilk sınav KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı olacak"

Demir, yapılacak ilk sınavın iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı olacağını belirterek, "Adayların paniklemelerine gerek yok. Süreç sağlıklı bir şekilde işleyecek. Zamanında sınava girecekler ve sağlıklı bir şekilde de sonuçlarını alacaklar" dedi.

Demir, kurumu tanımakla işe başlayacağını belirtti. "ÖSYM sınav yapan bir kurum. Bu konularda deneyiminiz var mı?" sorusuna Demir, "Tabii ki. Bir öğretim üyesinin, sınav nedir, merkezi sınav nedir, bütün bunlar hakkında bilgisi vardır. Benim de tabii ki var. Zaten üniversite camiasının içerisindeyiz. 1995 yılından beri ben profesör olarak görev yapıyorum. Dolayısıyla Türkiye'deki sınav süreçlerini, sınav işlemlerini biliyoruz tabii ki" yanıtını verdi.

Bu yılın sonuna kadar ertelenen ve iptal KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nın yapılacağını vurgulayan Demir, "Yapılacak ilk sınav KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı olacak. Çünkü kamuoyu en çok ondan rahatsız. Bir an önce onun yapılması, çözümlenmesi gerekir" dedi.

Demir, sınavlara girmeyi planlayan adaylara, "Adayların paniklemelerine gerek yok. Süreç sağlıklı bir şekilde işleyecek. Zamanında sınavlarına girecekler ve sağlıklı bir şekilde de sonuçlarını alacaklar" diye seslendi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir