”Önemli olan boy değil soy”

Başbakan Erdoğan referandum mitingleri kapsamında Gaziantep'te halka seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben buradan muhaliflere sesleniyorum; önemli olan boy değil, önemli olan soy, soy" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada büyük düşündüklerini ve büyük hedefler belirleyip, o hedeflere ulaşmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, "tarih boyunca, korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikememişlerdir. Korkuyla hareket edenler, hiçbir zaman yol almamıştır, alamamıştır. Küçük düşünenler, büyük adımlar atamaz, tarih boyunca atmamıştır, bundan sonra da atamazlar, atamayacaklardır" dedi.

Tüm Türkiye'de şehirleri modern hale getirmenin mücadelesini verdiklerini anlatan Erdoğan, "benim halkım, benim vatandaşım, affedersiniz tezeklerden yapılmış evlerde oturmaya mahkum değil" diye konuştu. Vatandaşlardan kentsel değişim ve dönüşüm projelerine destek vermelerini isteyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şimdi birileri çıkmış geliyorlar buralara, utanmadan, sıkılmadan... Bir tane bina yapmış değiller bu ülkede. Diyorlar ki 'bu TOKİ sürekli olarak faiz bindiriyor ve bu faizle sizi sömürüyor... Utanın, utanın. Gelin siz bana faiz bindirildiğini ispat edin, o gün ben TOKİ'deki arkadaşımı görevinden alayım. Biz TOKİ konutlarında 6 aylık aralıklarla, eğer enflasyonda bir artış varsa o enflasyon farkını alıyoruz. Enflasyon dışında bir kuruş alma hakkı yoktur. Bunun dışında asla TOKİ konutlarında faiz uygulaması yoktur. Asla yoktur.

Her yeniliğe, her gelişmeye, her değişime ve dönüşüme karşı çıkanlar, sadece ve sadece oldukları yerde sayarlar. Hani Anadolu'da bir söz var ya... Makaram sarı bağlar, kız oynar, gelin ağlar.... Bunlarınki bu. Bunlar daha çok patinaj yaparlar. Muhalefetin hali bu."

"12 Eylül'de partiler oylanmayacak"

12 Eylül'de sandıkta partilerin oylanmayacağına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, 12 Eylülde AK Parti, CHP, MHP, BDP, diğer partilerin oylanmayacağını, Anayasa'da yapılan 26 maddelik değişikliğin oylanacağını söyledi. 12 Eylülde vatandaşların gelecekleri, çocukları ve gençler için vereceklerini anlatan Erdoğan, 12 Eylülde yeniden büyük Türkiye'ye, itibarlı, saygın, istikrarlı, güçlü Türkiye'ye 'evet' denileceğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gaziantep'te, CHP'ye oy vermiş kardeşlerimden, MHP'ye oy vermiş, BDP'ye oy vermiş, diğer partilere oy vermiş kardeşlerimden ben hep birlikte 'evet' bekliyorum.

İşte görüyorsunuz... CHP içinde, MHP içinde, BDP içinde, sağduyulu sesler çıkıyor, baskılara boyun eğmeyip gerçeği haykıranlar çıkıyor. Belediye başkanları, milletvekilleri, il, ilçe, belde başkanları çıkıyor, biz 'evet diyeceğiz' diyorlar. Genel Merkezlerin tüm baskısına, tüm tehditlerine, 'ihraç edeceğiz' demelerine rağmen cesur yürekler çıkıyor ve 'aklın yolu evet' diyorlar.

Onlar Anayasa değişikliğinden hiç bahsetmiyorlar, tutturmuşlar 'Başbakanın boyu ne kadar?'. Yahu bu sorulur mu Başbakana? Ama çok merak ettin, söyleyeyim; 1,85. Tepe tepe kullan. Peki benim boyuma yetişemezsen halin ne olacak? Ben buradan muhaliflere sesleniyorum; önemli olan boy değil, önemli olan soy, soy... Onun için biz şunu öğrendik; ilmi tahsil ederken 'edep yahu' dediler bize. Biz onu öğrendik.

12 Eylülde, 'evet' diyerek, Anayasa Mahkemesinin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yapısını değiştireceğiz. Hukukta kapalı devre sisteme, kast sistemine siz son vereceksiniz. Hukuk, artık birilerinin arka bahçesi olmayacak. Milletin arka bahçesi olacak. Hukuk millet adına karar verecek. Üstünlerin hukuku sona erecek, hukukun üstünlüğü egemen olacak."

"Gaziantep devlete yük olmayan bir ilimiz"

Erdoğan, Gaziantep'in kendi kendine yetmesini, devlete yük olmadan yük almasını bilen bir il olduğunu belirterek, "Küresel krizin at oynattığı bir dönemde bu krize direnen ve yatırımlarını büyük bir aşkla, heyecanla yapan girişimci kardeşlerimi şahsım, milletim, ülkem adına gönülden alkışlıyorum" dedi.

Resmi açılışını gerçekleştirdikleri tüm fabrika ve tesislerin Gaziantep'e hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Az önce Sayın Konukoğlu'nun da ifade ettiği gibi ben de gerçekten küresel krizin at oynattığı bir dönemde, bu krize direnen ve yatırımlarını büyük bir aşkla, heyecanla yapan girişimci kardeşlerimi şahsım, milletim, ülkem adına gönülden alkışlıyorum, gönülden kendilerini tebrik ediyorum. Bugün Gaziantep'in ne kadar üretken, ne kadar verimli, ne kadar girişken bir şehir olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz. Gaziantep kendi kendisine yetmesini bilen bir ilimiz, Gaziantep devlete yük olmadan yük almasını bilen bir ilimiz. Gaziantep'te tam 12 milyon metrekarelik alan üzerinde 4. Organize Sanayi Bölgesinde 42 adet firmanın resmi açılışını gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün Gaziantep'te yeni bir arıtma tesisini daha kazandırıyoruz."

Açılışını gerçekleştirdikleri tesislerin her birisinin ayrı bir başarı öyküsüne sahip olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, bu tesislerin yapımında emeği geçen yatırımcılara, girişimcilere, özel sektöre, Organize Sanayi Bölgesinin Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığını yürüten Vali Süleyman Kamçı'ya teşekkür etti.

Sanko Holding Türkiye'nin gururu oldu

Sanko Holding'e de teşekkürlerini sunan Başbakan Erdoğan, "Sanko Holding sadece Gaziantep'te değil birçok vilayetimizde gerçekleştirdiği örnek yatırımlarla, ürettiği markalarla ve ihracatıyla Türkiye'nin gururu haline geldi" diye konuştu.

Sanko Holding'in Rize'de inşa ettiği Cevizlik Hidroelektrik Santrali'nin açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erdoğan, bugünde Gaziantep'te Sanko Makina'nın resmi açılışını yaptıklarını, 40 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 500 bin metrekare alanda kurulu olan Sanko Makina'nın yılda 5 bin adet yerli üretim kapasitesine sahip olduğunu anlattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir