Osmaniye'de trafik kazası: 9 ölü

Yolcu otobüsü ile taş yüklü kamyonun çarpışması sonucu 45 kişi de yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

OSMANİYE - Osmaniye Vali Vekili Halit Deveci, Düziçi ilçesi yakınlarında yolcu otobüsü ve taş yüklü kamyonun çarpışması sonucu 9 kişinin öldüğünü, 3'ü ağır 45 kişinin yaralandığını bildirdi.

İl Jandarma Komutanı Albay Osman Erkol ve Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ile birlikte olay yerine gelerek inceleme yapan Deveci, Ankara yönüne gitmekte olan 21 GB 389 plakalı yolcu otobüsünün, sağ şeritten aynı yönde giden 02 KK 597 plakalı taş yüklü kamyona saat 03.00 sıralarında yandan çarpması sonucu kazanın meydana geldiğinin belirlendiğini söyledi.

Deveci, otobüsün altında sürücülerin dinlenmesi amacıyla yapılan bölmeden bir kişinin cesedinin çıkarılmasıyla ölü sayısının 9'a yükseldiğini belirtti. Deveci, kazada yaralanan 45 kişiden 13'ünün Düziçi Devlet Hastanesi'nde, diğerlerinin de Osmaniye'deki hastanelerde tedavi altına alındığını kaydetti.

Deveci ve beraberindekiler Düziçi Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti.

Bu arada ölen ve yaralananların kimlik tespit çalışmaları sürüyor.

Samsun'da da 3 kişi öldü

Öte yandan Samsun'un Havza ilçesinde yolcu otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu aralarında AK Partili eski Ladik Belediye Başkanı Kemal Kaplan'ın da bulunduğu 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Kemal Kaplan'ın kullandığı 55 ZA 001 plakalı otomobil, Teşvikiye Kavşağı'nda, Hasan Bahri Kol yönetimindeki 34 VYY 01 plakalı yolcu otobüsü ile çarpıştı.

Kazada, otomobil sürücüsü Kemal Kaplan ile aynı otomobilde bulunan Hüseyin Orakçı ve Eyüp Ural olay yerinde öldü.

Yaralanan Musa Başer ise ambulansla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir