Ostim'de 4 kişiye IŞİD gözaltısı

Terör örgütü IŞİD'e katılmak üzere İngiltere'den Türkiye'ye gelen 4 çocuklu aile, Ankara Ostim'de gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, terör örgütü IŞİD'e katılmak üzere İngiltere'den yola çıkan Asif Malik (33), eşi Sara Malik (29) ile çocukları E. (5), Z. (7), Z, (3) ve Y. (1) 'den oluşan 6 kişilik aile 16 Nisan'da Kırklareli'nin Dereköy Karahudut sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptı.   

Karayoluyla Ankara'ya ulaşan aile hakkında İngiliz polisinden 19 Nisan'da gelen bilginin ardından geriye dönük araştırma başlatan emniyet yetkilileri, önce ailenin giriş yaptığı hudut kapısını daha sonra da Türkiye'de izlediği güzergahı tespit etti. 

Ankara polisi, Ostim'de bir otelde konakladığını tespit ettiği aileyi gözaltına aldı. En küçüğü 1 yaşında 4 çocuğu bulunan aile Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, aile hakkında sınır dışı işlemlerinin başladığı öğrenildi. 

İngiltere'nin güneydoğusundaki Berkshire bölgesinin Slough şehrinden olan anne, baba ile dört çocuklarının en son 7 Nisan'da görüldükleri ve 16 Nisan'da kayıp olduklarının polise bildirildiği kaydedilmiş, İngiliz polisi tarafından yapılan açıklamada, ailenin güvenliğinden çok endişe duyulduğu belirtilerek, ailenin Macaristan üzerinden Suriye'ye gitmeye çalıştığının tahmin edildiği ifade edilmişti.