OSTİM’li kauçukçular Avrupa için imzaladı

OSTİM Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi, Avrupa’da bulunan kauçuk kümeleri ile birlikte “Avrupa Kauçuk Kümeleri Hareketi”nde yer aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

OSTİM Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi, Avrupa’da bulunan kauçuk kümeleri ile birlikte “Avrupa Kauçuk Kümeleri Hareketi”nde yer aldı. 

Kauçuk sektöründeki faaliyetleriyle kısa zamanda farkındalık oluşturan OSTİM Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi, İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen Rubber 2015 Fuarı’nda attığı imzayla Avrupa kapısını açtı.

Hedefleri arasında, üyelerini teknolojik olarak geliştirmek, yeni pazarlara açılmalarını sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda lobi faaliyetleri yapmak olan Küme, Avrupa Birliği’nde fabrikasyon kauçuk konusunda lobi faaliyetlerini yürütecek olan Avrupa Kauçuk Kümeleri Hareketi’ne katılan 4 oluşumdan biri oldu. 

2014 yılı Kasım ayında Belçika’nın başkenti Brüksel’de temelleri atılan, fabrikasyon kauçuğun Avrupa Birliği’nde temsilini hedef alan inisiyatif grubunun diğer üyeleri ise şunlar: Fransa’dan Elastapole, Belçika’dan Plastwin ve İspanya’dan Asice.

5'inci üye İtalya’dan olacak

İmza töreninde, 70. yılını kutlayan İtalyan Kauçuk Birliği Assogomma da bir sunum yaparak derneklerini tanıttı. Tüzük yapılarından dolayı inisiyatife katılma konusunda tereddüt oluştuğunu belirten Assogomma Başkanı Fabio Bertolotti, kendilerinin üyelik için gerekli düzenlemeleri yapacaklarını bildirdi. 

Avrupa Kauçuk Kümeleri Hareketi’ne üyelik için Almanya, Avusturya ve İngiltere kümeleri de çalışmalarını sürdürüyor. 

2013'te kuruldu

2011 yılında hazırlıkları başlayan Küme, sektör temsilcileri ile ortak yürütülen çalışmalar sonucunda 10 Ocak 2013 tarihinde, 24 firma ve destekleyici kurumların Niyet Beyanı ve Kuruluş Protokolü’nü imzalamaları ile OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün himayesinde kuruldu.

Ankara ve yakın çevresinde bulunan, ağırlıklı olarak fabrikasyon kauçuk üreticilerini bir araya toplayan OSTİM Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi’nin amacı, “Ankara kauçuk sektörünün rekabetçi değer zincirini ve yenilikçi potansiyelini ortaya koyarak taraflar arasında iletişim, iş ve güç birliğini artırmak, ortaklaşa rekabetle yerli üretimin katma değerini ve sektördeki pazar payını yükselterek bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkıda bulunmak.” şeklinde tanımlanıyor. Kümenin 51 üyesi bulunuyor ve bu üyeler toplamda 1.000 kişiyi istihdam ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir