ÖSYM yeniden yapılandırılıyor

YÖK Başkanı Özcan, ÖSYM'nin yapısını yeniden ele alıp yeni bir şekil vermek için çalışma başlattıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AMASYA - YÖK Başkanı  Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, KPSS ve YGS'de kopya iddialarını değerlendirerek, " ÖSYM'nin yapısını yeniden ele alıp ona yeni bir şekil vermek için çalışmalarımızı başlattık"dedi.

Amasya'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, bir gazetecinin "KPSS ve YGS'de yaşanan olaylar ile ilgili ve gelecekte böyle olayların yaşanmaması için ne tür çalışmalar yapılıyor?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"KPSS ve YGS ile ilgili soruşturma devam etmektedir. Bu nedenle devam eden soruşturmayla ilgili çok fazla konuşamayacağım. Soruşturmayı beklemek önemli. Çünkü soruşturma nerede aksaklık olduğunu, eğer varsa kaçakların nerede olduğunu gösterecek. Bizde bundan sonra yapacağımız çalışmalarda bu tür kaçakların olmaması için elimizden geleni yapacağız. ÖSYM çok uzun zamandan beri pek bir şey yapılmadan devam eden bir kurum. Bu bize iyi bir fırsat diye düşünüyorum. ÖSYM'nin yapısını yeniden ele alıp ona yeni bir şekil vermek için çalışmalarımızı başlattık. Şimdi arkadaşlarımızla ne tür çalışmalar, ne tür değişiklikler yapılacak diye tartışıyoruz. İnşallah soruşturmanın bittiği zamana denk gelecek şekilde bizde bu tür fikir çalışmalarını bitiririz. Ondan sonrada yapmak istediğimiz şeyleri de ÖSYM'de gerçekleştiririz. Bu güne kadar ilk olarak ÖSYM'ye hiç bir şekilde karışmadık. Tamamen bağımsız bir kuruluş olarak hareket ettiler. Bu bir gelenekti. Bizde bu geleneği bozmadık. Ama bundan sonra ÖSYM'ye daha fazla bakmamız ÖSYM'nin işleri ile ilgilenmemiz gerekli. Bu da ortaya çıkmış oldu böylece."

Yürütülen soruşturmanın ardından çıkacak kararlara göre atamaların yapılabileceğini de belirten Özcan, "Savcılıktan bize, bu sınavda kopya çekenler şunlardır ve sadece o arkadaşların sınavları iptal edilir, diğerlerinin ki kabul edilir diye bir yazı gelirse bunu uygularız. Ama savcılıktan bu yaygın bir şekilde yapılmıştır ve sınav öncesi yapılmıştır diye bir sonuç çıkarsa o zaman herkesin sınavını iptal etmek gerekiyor. Çünkü bu kadar uygunsuz davranışın, düzensizliğin olduğu sınavı insanlara kabul ettirmekte zor olur. Bizim yapabileceğimiz en iyi hususlardan bir tanesi fazla vakit geçirmeden sınavı tekrar etmektir" dedi.

ÖSYM'nin iş yükü çok ağır bir kurum olduğunu ve sadece akademik türden sınavları yaparken, daha sonra devlet memurları ile ilgili sınavları da yapan bir kurum haline geldiğini kaydeden Özcan, bu durumun kurumun adıyla bile uyuşmadığını açıkladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir