ÖSYM'den itiraf: Acemilik ettik

Basına dağtılan kitapçığın acemice hazırlandığını belirten Prof. Dr. Demir, "Danıştay YGS'yi iptal ederse, sınavı en kısa sürede yaparız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, YGS’de “şifreleme” iddialarına ilişkin medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle Ankara Rixos Otel’de bir araya geldi.

Prof. Dr. Demir, basına dağıtılan kitapçığın "acelece" hazırlandığını ifade ederek, “Acemilikle, doğru cevaplar yerinde kalıp yanlışların yeri değiştirilip basına kitapçık verildi ve bu öngörmediğimiz bir sonuçtu” dedi.

Basına dağıtılan kitapçığın bu master kitapçıktan üretildiğini söyleyen Demir, "Bu adaylara dağıtılan kitapçık değil. Acemilikle hazırlanmış. Doğru cevaplar yerinde kalarak, yanlış cevapların yerleri değiştirilerek üretilmiş. Bu öngöremediğimiz bir sonuçtu" dedi.

Bundan sonra basına master kitapçığın dağıtılacağını belirten Demir, soru ve cevaplar hazırlanırken daha dikkatli olacaklarını söyledi.

"Şifre" iddialarının ortaya çıkmasına neden olan soru kitapçığında "acemilik" yapıldığını belirten Demir, "Tamamen Meteksan'da bilgi işlemde çalışan bir arkadaşın işgüzarlığı" dedi.

Bugüne kadar 530 bin kitapçığın internette yayınlandığının altını çizen Demir, Cumartesi yapılacak Adli Yargı sınavı sonrasında YGS kitapçıklarının yayınlanmasına devam edileceğini söyledi.

Bu arada Demir, sınavın iptalini gerektirecek bir olgu olmadığını kaydetti. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Danıştayın YGS'yi iptal etmesi halinde buna saygı duyacaklarını ve sınavı en kısa sürede yapacaklarını bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir