Otellerde Ramazan bereketi

Ramazan ayına sayılı günler kala yerli turist otelleri doldurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALANYA - Yaklaşık 150 bin yatak kapasitesine sahip Alanya'daki otellerde temmuz ayında doluluk oranının yüzde 93'e ulaştığı, bu oranın yüzde 15'ini, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle yerli turistlerin oluşturduğu bildirildi.

Alanya Turistik İşmetmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner, yaptığı açıklamada, bakanlık onaylı 255 tesisten derneğe üye 232 tesiste yapılan istatistiki çalışma sonucunda, geçen yıla göre otellerdeki doluluk oranının ortalama yüzde 10 arttığını söyledi. İlçedeki otellerde doluluk oranının mayıs ayında yüzde 75, haziran ve temmuz ayında yüzde 93 olduğuna işaret eden Güner, ay sonuna kadar doluluk oranının ise yüzde 100'e yükseleceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Yerli turist Ramazan'dan önce tatil yapmanın derdinde

Yerli turistin Ramazan öncesinde ilçedeki otellere olan taleplerinde artış yaşandığını vurgulayan Güner, otel işletmecilerinin temmuz ayında tesislerindeki yatak kapasitesinin yüzde 15'ini yerli turiste ayırdığını belirtti.

Güner, şunları söyledi:

''Alanya'daki otellerde doluluk oranı geçen seneye oranla yüzde 10 arttı. Rusya ve İskandinav ülkelerinden gelen turis sayısında artış yaşandı. İskandinav pazarındaki artış bu sene yüzde 30 oranında. Türkiye'de sınav döneminin sona ermesiyle ve ağustos ayında başlayacak Ramazan öncesinde tatil yapma isteği nedeniyle yerli turistin ilçedeki otellere talepleri arttı. Turizm döneminde doluluk bakımından en yüksek sayıya ulaştığımız temmuz ayında otel işletmecileri tesislerindeki yatak kapasitesinin yüzde 15'ini yerli turiste ayırdı. Temmuz ayı sonuna kadar ilçedeki otellerde doluluk oranının yüzde 100'e yükseleceğini tahmin ediyoruz.''

Haziran ayında ilçeye tatile gelen turistlerin yüzde 25'ini Ruslar, yüzde 19'unu Almanlar ve yüzde 18'ini İskandinav ülkelerinden gelen tatilcilerin oluşturduğunu belirten Güner, oran açısından 4. sırada yer alan Türkler'in ardından Polonya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Ukrayna, Finlandiya, Slovakya, Litvanya, Estonya, Moldovya Sırbistan, İtalya, Bulgaristan, Suriye, İrlanda, Macaristan, Hırvatistan, Romanya, Fransa, Letonya, Slovenya, Kazakistan, Azerbaycan, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen turistlerin yer aldığını söyledi.

Ruslar Almanlar'ı geçti

ALTİD Başkan Yardımcısı Hayriye Argun ise Alanya'ya tatile gelen Rus turistlerin sayısında son yıllarda artış yaşandığına dikkati çekti. Alanya'yı tatil için tercih eden turistler arasında geçmiş yıllarda Almanlar'ın ilk sırayı aldığını belirten Argun, bu yıl Ruslar'ın Almanlar'ı geçtiğini söyledi. BU yıl İskandinav ülkelerinden gelen turist sayısında da artış yaşandığını vurgulayan Argun, bu ülkelerden gelen turistlerin genellikle apart otellerde kalmayı tercih ettiğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir