Otogar bu bayram yoğun olmayacak

Bu yıl Kurban Bayramı'nda tatilin kısa olması nedeniyle her bayram öncesi otogarlarda görülen yolcu yoğunluğu beklenmiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR -  Bu yıl Kurban Bayramı tatilinin kısa olması, hafta içine denk gelmesi ve yaz tatilinin yeni bitmiş olmasından ötürü bayram öncesi özellikle büyükşehir otogarlarında önceki bayramlarda görülen yolcu yoğunluğu beklenmiyor.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, bu yıl otogarlarda geçmiş yıllardaki gibi baskın bir yolcu yoğunluğu beklemediklerini, bunun da tatilin kısa olması, hafta içine rastlaması, vatandaşın daha henüz tatilden dönmüş ve okulların yeni açılması olmasından kaynaklandığını söyledi.  

Bu yılki kurban bayramı tatilinin, otogarlardaki yoğunluk açısında geçmiş bayramlara benzemeyeceğini belirten Erdoğan, geçmiş yıllarda bayram tatili süresince Türkiye'de ortalama 8-10 milyon arasında kişinin otobüslerle seyahat ettiğini anımsatarak, şöyle konuştu: 

"Bu bayram aynı şeyi söyleyemiyorum. Bunun bu yıl yarıya inmesini, 4-5 milyon civarında gerçeklemesini bekliyoruz. Bu yıl Kurban Bayramı tatili dolayısıyla geçmiş yıllardaki gibi otogarlarda baskın bir yolcu yoğunluğu beklemiyoruz. Bu tatilin kısa, vatandaşın daha henüz yaz tatilinden dönmüş, okulların yeni açılmış olmasından ve tatilin hafta içine rastlamasından kaynaklanıyor." 

Bilete zam yok 

Uçak seferleri, Ankara-İstanbul arasında Yüksek Hızlı Tren'in devreye girmesi ve özel otomobil sahipliğinin çoğalması nedeniyle bilet fiyatlarının artmadığını belirten Erdoğan, "Biz de uçağın ve hızlı trenin altında özel otomobilin biraz üzerinde fiyat belirliyoruz. Çünkü artık vatandaşlarımız seyahatin ekonomisini yapıyor, en az 4 kişi seyahat edecekse otomobilini tercih ediyor" ifadesini kullandı.  

"Uzun hat" diye tabir edilen 300 kilometrenin üzerindeki hatlarda seferlerin yüzde 80-90 doluluk oranına ulaştığını kaydeden Erdoğan, uzun hatlarda yoğunluğun 25 Eylül'den itibaren başladığını, 300 kilometreden kısa mesafelerdeki yoğunluğun ise bayrama 1-2 gün kala başlayacağını ifade etti.  

Erdoğan, ek ve ilave seferlerin 3-13 Ekim tarihleri arasında devreye gireceğini belirterek, yolculara şu tavsiyelerde bulundu: 

"İlave seferlerde 'B"' belgeli otobüsler kullanılacak. Yolcularımız endişelenmesi, bunlar bizim kullandığımız otobüslerle aynı standartlardadır. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bazı hususlara dikkat  ederlerse kendi yararlarına olacak. Yolcularımız otogardan kalkan otobüslere binsinler. Emniyet kemerlerini taksınlar, korsan araçlara binmesinler. Mümkünse biletleri gidiş-dönüş olarak alsınlar." 

Bu konularda ilginizi çekebilir