”Oturum, talep gelmezse açık yapılacak”

TBMM Başkanı Şahin, "demokratik açılım" çalışmaları ile ilgili olarak konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ISPARTA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "demokratik açılım" çalışmalarının kapalı oturumda görüşülmesi talebi gelmemesi halinde TBMM Genel Kurulu'ndaki oturumun İçtüzük gereği açık yapılacağını söyledi.

Şahin, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nce Isparta'da düzenlenen 1. Uluslararası Davraz Kongresi'nde yaptığı konuşmada, insanoğlunun en çok ihtiyaç duyduğu şeyin diyalog olduğunu söyledi.

Mehmet Ali Şahin, kongredeki konuşmasının ardından kongre merkezindeki halı sergisini gezdi.

Bu sırada, gazetecilerin, "demokratik açılım" ile ilgili oturumun açık yapılacak olmasının MHP'nin tavrıyla mı ilgili olduğunu sormaları üzerine Şahin, Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in bir Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, "Oturumun kapalı ya da açık olması bizim için fark etmez. Bizim milletten saklayacak bir şeyimiz yok" dediğini hatırlattı.

TBMM Başkanı Şahin, "Sayın Başbakan da bu görüşü orada (ABD) tekrar etmiştir, diye değerlendiriyorum. TBMM, İçtüzüğe göre yönetilir. Ben ve veya benim vekillerimden biri oturumu yönettiği takdirde İçtüzük neyi gerektiriyorsa o yapılır. Meclis'teki görüşmeler bir kapalı oturum talebi gelmediği sürece de İçtüzüğe uygun olarak açık olarak yapılacaktır" dedi.