Özak Gayrimenkul ve Sonifoam Sünger halka açılıyor

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Sonifoam Sünger Sanayi ve Ticaret halka açılmak için Kurul'a başvurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş 39 milyon 250 bin lira, Sonifoam Sünger Sanayi ve Ticaret A.Ş ise 4 milyon 750 bin lira tutarında halka açılma yoluyla hisse senedi ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.
SPK'nin haftalık bültenine göre, Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 15 milyon 516 bin 500 lira nominal değerli bölümü mevcut ortakların rüçhan haklarının tamamen kısıtlanması suretiyle sermaye artırımı yoluyla ve 23 milyon 733 bin 500 lira nominal değerli bölümü ortak satış yöntemiyle olmak üzere toplam 39 milyon 250 bin liralık hisse ihracı planlanıyor.
Sonifoam Sünger Sanayi ve Ticaret A.Ş'de ise nakit olarak artırılacak 4 milyon 750 bin lira nominal değerli sermayesini temsil edecek paylarının, ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak halka arz edilmesi hedefleniyor.
Ege Sağlık Tesisleri ve Eğitim Müesseseleri A.Ş 28 milyon 386 bin 800 lira, İdaş ise 18 milyon lira bedelli hisse senedi ihracı için Kurul'a başvurdu.
Koç Fiat Kredi Tüketici Finansmanı A.Ş, 40 milyon lira tutarındaki tahvil satışı için SPK'ya başvuruda bulundu.
Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ 100 milyon lira olan önceki kayıtlı sermaye tavanını 300 milyon liraya çıkartmak için, Aydoğan Turizm Taahhüt Ticaret ve Sanayi A.Ş, Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş, Denge Yatırım Holding AŞ ve Gözlük Sanayi A.Ş ise kayıtlı sermaye sistemine geçmek amacıyla Kurul'a müracaat etti.
Fibabanka AŞ Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu'nun yatırım fonu katılma belgesi ve emeklilik yatırım fonu payı ihracı talebi ile Taksim Yatırım Ortaklığı AŞ'nin kayıtlı sermaye sistemine geçme veya tavan yükseltme isteği kayda alındı.
Bu konularda ilginizi çekebilir