Özal'ın ölümüyle ilgili ifade verdi

Mehmet Keçeciler, "Özal'ın kendi eceliyle öldüğünü düşünüyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, eski bakanlardan Mehmet Keçeciler'in "tanık" sıfatıyla ifadesine başvuruldu.

Ankara Adalet Sarayı'na öğle saatlerinde gelen Keçeciler'in ifadesi, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin tarafından alındı.

Keçeciler, yaklaşık 2,5 saat süren ifade alma işleminin ardından adliyeden ayrıldı.

Adliye çıkışında sorularını yanıtlayan Mehmet Keçeciler, Turgut Özal'ın ölüm sebebi konusunda eşi Semra Özal tarafından yapılan şikayet doğrultusunda savcıya bildiklerini anlattığını söyledi.

Özal'ın kendi eceliyle öldüğünü düşündüğünü ifade eden Keçeciler, şunları kaydetti:

"Rahmetli Özal'ın sağlığı çok iyi değildi. Üç tane büyük, ciddi ameliyat geçirmişti; by-pass, prostat kanseri ve göz ameliyatı geçirdi. Rahmetli Özal hakkındaki rapor Hacettepe Üniversitesi Hastanesi tarafından verilmişti. Heyet başkanı Yüksel Bozer'di. Bozer'in kardeşi bizim kabinemizde görev yapan iyi bir arkadaşımızdı. Dolayısıyla Yüksel Bozer'in yanlış bir rapor vermeyeceğini düşündüğümü savcıya söyledim.

Özal, Türk Cumhuriyetleri gezisine çıkmadan önce en son benimle görüşmüştü. O gün çok hastaydı ve ben gitmemesini söyledim. Kendisi de 'hastayım, döndükten sonra rejime başlayacağım, sağlığımı düzelteceğim' dedi. Bütün bu sebeplerden dolayı Özal'ın kendi eceliyle öldüğünü düşünüyorum. Özal'ın ailesinin, Semra hanımın bildikleri varsa da konunun araştırılmasında fayda vardır."

Bu konularda ilginizi çekebilir