Padişaha kelle mi yetiştiriyoruz?

Meclis'te 13 ilin büyükşehir kapsamına alınmasına ilişkin tasarı için haftasonu mesaisi yapılırken muhalefet "Arkamızdan kovalayan mı var" diye tepki gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Meclis İçişleri Komisyonu'nda, 13 ili büyükşehir kapsamına alan tasarının mesaisi hafta sonu da devam ederken CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, "Biz padişaha kelle mi yetiştireceğiz" dedi. 
 
AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler başkanlığında toplanan komisyonda, 13 ili büyükşehir kapsamına alan Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın geçici 1. maddesi üzerindeki görüşmeler devam ediyor. 
 
Komisyonda madde üzerindeki görüşmelere geçilmeden önce muhalefete mensup milletvekilleri komisyonun çalışma şeklini eleştirdi. MHP'li Mehmet Erdoğan, "13 gündür tasarıyı görüşüyoruz, bayrama gidecek miyiz, bilinmiyor, arkamızdan kovalayan mı var" diyerek tepkisini dile getirdi. 
MHP'li Hasan Hüseyin Türkoğlu da, İçtüzük hükümlerine uyulması gerektiğine dikkat çekerek, "Çok da insani şartlar olmadan çalıştırılması angaryaya giriyor. Şehitlerimize saygı nişanesi olarak bu komisyonun şehidimizin cenaze namazına gitmeyi hep beraber cenaze namazına kılmayı teklif ediyorum" önerisini yaptı. 
 
Güler de, komisyonu temsilen bir heyetin şehit cenazesine gidebileceğini belirterek, "Bir temsili heyet göndereceğiz" dedi. 
 
Padişaha kelle mi yetiştiriyoruz?
CHP'li Celal Dinçer de, "Bu çalışma düzeni çok doğru değil, köle düzeni gibi çalıştırılıyor. Bu kadar aceleye ne gerek var. Biz padişaha kelle mi yetiştireceğiz. Sinirler de gergin" diyerek komisyonun çalışma şeklini eleştirdi. 
 
MHP'li Enver Erdem de, "13 gündür geceli gündüzlü tasarıyı görüşüyoruz.Çalışma saatleri başlangıçta belli olmalı" önerisini yaptı. 
CHP'li Muharrem Işık da, "Niye bu kanun bu kadar sıkıştırılıyor. Belli bir yaştan sonra 15 saat oturmak sağlığa zararlı, tansiyon fırlaması bir risk. Bayram gelecek, herkesin memleketine gitmesi gerekiyor. Belli bir saat 
verilmesi lazım, yoksa stres ve sıkıntı başka bir şey yok” diye konuştu.