Para piyasasının 20 yıldızı arasında

FTSE Global Markets Dergisi, paraya yön veren en etkili isimleri belirledi. İş Bankası Genel Müdürü Bali para piyasalarının 20 yıldızı arasında yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası arenanın prestijli ekonomi yayınları arasında yer alan FTSE Global Markets Dergisi 2011 yılının uluslararası piyasalara yön veren en etkileyici 20 isminin yer aldığı '20-20 All Stars' listesini açıkladı. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali "20-20 All Stars" listesinde yer alan tek Türk oldu.

FTSE Global Markets sayfalarında, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin bankacılık sektörünü daha olgun iş süreçlerine taşıyan ve liderlik üzerine olduğu kadar günlük iş geliştirme üzerine de yoğunlaşan yeni dönem Türk banka liderini sembolize ettiği vurgulandı. Bu ikili rolün modern, hızla değişen ve zaman zaman istikrarsız bir seyir izleyen bir dünyada yeni bir kimlik geliştirmeye çalışan bir bölge için çok önemli olması nedeniyle Adnan Bali'nin listeye seçildiği belirtildi.

FTSE Global Markets, Adnan Bali'nin nisan ayında Euro Bölgesi'nde krizin derinleştiği bir dönemde göreve geldiğinin altını çizerken Bali'nin o dönemde yaptığı açıklamalara da dikkat çekti. Listeye girecek isimlerin belirlenmesinde her yıl zorlu bir süreç yürütüldüğünü belirten dergi, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin '20-20 All Stars' listesine seçilmesiyle ilgili olarak, Türk bankacılık sektöründe İş Bankası'nın tarihi rolünün ve etkinliğinin de esas alındığının altını çizdi. Buna ek olarak, Adnan Bali ile yapılan görüşmelerinden de Bali'nin kurumsal yönetişim, sosyal sorumluk yatırımları ve risk yönetimi alanlarında açık sözlü, bilgili bir kanaat önderi olduğuna dair edilen izlenimlerin de etkisinin bulunduğu kaydedildi.

FTSE Global Dergisi, İstanbul'un finans merkezi olarak konumlandırılmasının ve bu gelişmenin yeni iş fırsatlarını artıracak olmasının da süreçte etkili olduğunu ifade ederek, Bali'nin küresel bankacılık sisteminde yaşanan etkilere karşı temkinli duruşunun da seçilmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Listede  Deutsche Bank'in CEO'su  Josef Ackermann,  Raiffeisen Bank'ın CEO'su Herbert Stephic, ABN Ambro'nun CEO'su Garrit Zalm, Bloomberg Tradebook'un CEO'su Ray Tierney,  gibi isimler de yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir