Pirelli, F1 lastiklerini Türkiye'de üretecek

Pirelli CEO'su Provera, 2011-2013 dönemimde Formula 1'e lastik tedarik edeceklerini, üretiminde Türkiye fabrikasında yapılacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Pirelli Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Marco Tronchetti Provera, Türkiye ile büyüdüklerini belirterek, "Türkiye ile büyümeye de devam etmek istiyoruz" dedi.

Pirelli'nin 2011-2013 yılları arasında tek resmi lastik tedarikçisi olarak destek verdiği Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda pilotlar, "Şampiyonların Fabrikası" olarak anılan Türk Pirelli İzmit Fabrikası'nda üretilen lastiklerle mücadele edecek. Pirelli'nin Formula 1 lastiklerinin üretimine ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Provera, İzmit'teki tesislerinin, sadece sportif kullanım amacına yönelik lastiklerin üretiminde değil, grubun ticari gelişim stratejilerinde de oynadığı role dikkati çekti.

Provera, en son buraya geldiğinde "50 yıl sonrasında bu ülkede kalıcı olmaya devam edeceklerini, iyi günde de, kötü günde de bu ülkede kalmaya niyetleri olduğunu" söylediklerini belirterek, "Türkiye ile büyüdük, Türkiye ile büyümeye de devam etmek istiyoruz" dedi.

Formula 1 ürünlerini Türkiye'de geliştirmeyi başardıklarını ifade eden Provera, "Türkiye'deki işçilerimizin kalitesinden, know-how'dan, İzmit'teki teknolojiden dolayı bunu başarabildik. Milano'da araştırmayı, ARGE'yi yapıyoruz, ancak üretimi Türkiye'de gerçekleştiriyoruz. Sadece Formula 1 lastiklerini üretmiyoruz, Türkiye'de motor sporları için 250 bin lastik üretiyoruz. Bu üretimin 50 bini Formula 1 lastikleridir" diye konuştu.

Takımlar lastiklerden memnun

Provera, "Formula 1'in heyecanının çevresinde biz de varız. Sözleşmeyi imzaladığımızda 23-25 tur dayanacak lastik üretmemiz istenmişti. Lastiğin hem çok erken yıpranmaması hem de çok uzun süre dayanıklı olmaması gerekiyor. Ama Pirelli bunu başardı. En talepkar müşterinin bile taleplerini karşılayabilecek özelliğe sahibiz. Bütün takımlar, bütün pilotlar ürettiğimiz lastiklerden çok memnunlar, çok heyecan duyduklarını söylüyorlar. Bu çalışmamız devam edecek" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Provera, 50 bin adetlik lastiğin geri dönüşümünün ne olduğunun sorulması üzerine, bunun 16 milyon euroluk bir gelire tekabül ettiğini, rakamın Formula 1 için üretilecek lastiklerin bedelini karşılayacağını, bu reklam sayesinde ürünlerinin kalitesini herkese gösterme fırsatına sahip olacaklarını söyledi.

Toplantıda daha sonra, sanatçı Halit Ergenç, İzmit fabrikasında üretilen 10.000'inci Pirelli Formula 1 lastiğini görücüye çıkardı. 10 bin numaralı F1 PZero, İzmit fabrikasının F1 üretim departmanı çalışanı tarafından sembolik olarak Provera'ya teslim edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir