Piyasa, munzam kararına odaklandı

Yurtiçi piyasa, Para Politikası Kurulu toplantısından çıkacak karar öncesinde temkinli seyir izliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada gözler Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına çevrilmiş durumda.

Bugün yapılacak toplantı sonrası faizde bir değişiklik beklenmezken, zorunlu karşılıklarda sıkılaştırıcı politikanın devamı niteliğinde bir artış gelebileceği düşünülüyor. Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık artışı sonucu piyasadan çekeceği likidite, bankaların kârlarının azalmasına, kredi maliyetlerin yükselmesine neden olduğundan, piyasada negatif tepki oluşması olası. Öte yandan seçimlere iki hafta kala TCMB'nin radikal bir adım atmayacağını düşününler de var. Bu nedenle de karar sonrasında piyasanın bir miktar pozitif ayrışma gösterebileceği de öngörülüyor.

Sonuçları saat 14:00'te açıklanacak PPK toplantısı öncesinde İMKB'de gevşek seyir etkili. Güne 442 puan düşüşle 64.119 puan seviyesinden başlayan İMKB-100, en düşük 63.853 seviyesini test etti. Bileşik Endeks, şu sıra 64.300 bölgesinde yer alıyor.

Euro Bölgesi risklerinde herhangi bir azalma olmazken, Yunan ekonomisindeki sorunlar ve erken seçim söylentileriyle Euro, baskı altında kalmaya devam ediyor. Euro/Dolar 1.4040 sent seviyesinde işlem görürken, Dolar/TL 1.6070, Euro/TL 2.2565 seviyesinde yer alıyorlar.

Tahvil-bono piyasasında hafif satışlar sonrası gösterge faiz yüzde 8.98 bileşikten işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir