Piyasa satış tarafında

Bugün yurtdışında veri akışına bağlı olarak kararsız tablo sergilendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – Borsa, bugün satış ağırlıklı görüntü çizdi ve günü 258 puan düşüşle 51.440 puandan tamamladı.

Yurtdışında veri akışına bağlı olarak kararsız tablo sergilenmesi, İMKB cephesinde de zayıf bir gün geçirilmesinde rol oynadı.  Bugün en yüksek 51.638 puanı gören Bileşik Endeks, en düşük seviye olarak da 51.056 puanı test etti.

Yunanistan’la ilgili iyimser gelişmeler olsa da, ABD’den gelen verilerin iç açıcı olmaması yukarı yönlü denemeleri nispeten frenledi.

Bugün Yunanistan, 10 yıl vadeli Euro cinsinden tahvil ihracı için bankalara yetki verdi ve yeni tahvil ilk bir saatte 7 milyar Euro talep topladı.

Euro Bölgesi için ikinci tahmin GSYH değişim göstermeyerek yüzde 0.1 olarak açıklandı.

İngiltere (BoE) faizi yüzde 0.5 seviyesinde sabit tutarken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) yüzde 1 olan faize dokunmadı. ECB Başkanı Trichet, Yunanistan'da dün açıklanan ek önlemler paketini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Euro bölgesinde ekonomik toparlanmanın yolunda olduğunu teyit ettiğini, buna karşılık toparlanmanın inişli çıkışlı olmaya devam edebileceğini belirten Trichet, "Enflasyon beklentileri güçlü şekilde kontrol altında tutulmaya devam ediliyor. Kısa vadede enflasyonu yüzde 1 civarında bekliyoruz. Euro bölgesi GSYH'sının 2010'da büyümesi bekleniyor" dedi.

Yurtiçinde ise gözler ABD’deki Ermeni tasarısı oylamasına çevrildi.

Para piyasasında dolar günü 1.5450 TL’den Euro 2.1050 TL’den kapattı. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3595, Dolar/Yen 89 düzeyindeler.

Dün çift haneye geçen enflasyon sonrası yüzde 9’un üzerine çıkan gösterge faiz ise bugün yüzde 9.15 seviyesinden günü tamamladı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir