Piyasa toparlanma çabası veriyor

Dünkü kapanışını kar satışları ile 769 puan düşüşle tamamlayan borsa yurtdışı verileriyle güne 248 puan artışla başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtdışı verilerle moral bulmaya çalışan borsa güne 248 puan artışla 53.783 puandan başladı.

TCMB Para Politikası Kurulu faiz oranlarının değiştirilmemesine karar verdi. Ancak banka önceki açıklamalarında farklı olarak enflasyon beklentilerindeki yükselişe dikkat çekti. Önümüzdeki dönemde enflasyon beklentilerinin yönetimi daha fazla önem kazanacak gibi görünüyor. Kurul enflasyondaki artışın beklentileri belirgin şekilde etkileyerek fiyatlama davranışını etkilemesi durumunda sıkılaştırıcı tedbirlerin uygulanacağına dikkat çekti.

Yurtdışında ise ABD işsizlik başvurularında düşüş ve enflasyonun halen tehdit oluşturmaması piyasaları desteklerken, Asya ve Uzakdoğu'da da hafif yükseliş var. Bugün ABD'den gelecek veri bulunmazken, şirket bilançoları izlenecek.

İMKB-100, saat 10:30 itibariyle 53.833 (+286) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 376 milyon TL.

Euro/Dolar paritesi ise şu sıra 1.3615 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.5260/1.5265 düzeyinde.

Diğer yandan 16 Kasım 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 9.10 ile dünkü kapanış seviyelerinde işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir