Piyasalar haftaya yatay başladı

Borsada gevşek görünüm etkili. Gösterge faiz yüzde 8, Dolar/TL 1.4450 seviyesinde.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada yeni hafta sakin başladı. İMKB açılışını 97 puan artışla 64.980 puandan yaparken, gösterge faiz yüzde 8 seviyesinde yer alıyor. Dolar/TL ise 1.4450 seviyesinde.

Yurtiçinde eylül ayı enflasyonunda TÜFE yüzde 1.23 artışla beklenenin üzerinde artarken, ÜFE yüzde 0.51 ile beklentiye yakın gerçekleşti. Şu ana kadar en yüksek 65.128, en düşük 64.714 seviyesini test eden Bileşik Endeks saat 10:30 itibariyle 64.811 (-70) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 332 milyon lira düzeyinde.

Yurtdışında ise artı açılışların ardından gevşek seyre geçildiği gözleniyor. Bu hafta ABD'de şirketlerin üçüncü çeyrek sonuçları büyük ölçekli şirketlerde perşembe gününden itibaren açıklanmaya başlanacak.  Diğer yandan Japonya, Avustralya, İngiltere ve Avrupa merkez Bankaları toplantıları izlenecek. Bugün ise ABD'den TSİ 17:00'de bekleyen konut satışları ve fabrika siparişleri izlenecek.

Saat 10:00'da açıklanan enflasyon sonrası faiz cephesinde sert bir hareket yaşanmadı. Aşağı yönlü harekette yüzde 7.98 seviyesini gören 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvil şu sıra yüzde 8.01 bileşikte yer alıyor.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3730 seviyesinde işlem görürken, Dolar/TL 1.4450 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir