Piyasalar ikinci çeyreğe güçlü başladı

ABD istihdam verilerinin beklenti üzerinde artması piyasalara moral verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB, petrol fiyatlarındaki yükselişin durması ve yurtdışı piyasalardaki pozitif eğilimin desteğiyle yükseldi. Ulusal-100 Endeks, günü 1279 puan ve yüzde 2 değer artışla 65.714 puandan tamamladı.

ABD'de tarım dışı istihdam Mart ayında beklenti üzerinde artarken, işsizlik oranı son 2 yılın en düşük düzeyine geriledi. ABD'de 190 bin artış beklenen tarım dışı istihdam, Mart ayında 216 bin kişi arttı. Şubat ayında yüzde 8.9 olan işsizlik oranı ise Mart ayında yüzde 8.8'e indi.

Olumlu algılanan veriler sonrası yurtdışında alıcılı seyir güçlenirken, petroldeki yukarı yönlü trendin öğleden sonra zayıflaması da İMKB'ye destek verdi. Bileşik Endeks alımlarla 65.714 puana kadar çıktı ve günü de bu seviyeden kapattı. Borsada gün sonunda 2 milyar 724 milyon liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Faiz yüzde 9 seviyesinde dengelendi

Tahvil-bono cephesinde ise beklentileri aşan büyüme ve dış ticaret verileri sonrası gözler Merkez Bankası'na çevrildi. TCMB'nin 'sıkılaştırma' politikasında atacağı adım merak ediliyor. Dünkü verilerden sonra, 21 Nisan'daki PPK toplantısında yeni adımlar geleceği beklentisi güçlenmiş durumda. Bugün yüzde 9.15 seviyesini test eden gösterge faiz ardından yüzde 9 seviyelerine doğru çekildi.

Dolar ve Euro gevşedi

Avrupa'da faiz artırımına yönelik beklenti korunurken, Euro/Dolar 1.41'in üzerinde işlem görmeye devam etti. Yurtiçinde ise kurlar gevşedi. Serbest piyasada dolar 1.5420 liradan, euro 2.1720 liradan günü tamamladı.

Kapalıçarşıda cumhuriyet altını 472 liradan çeyrek altın da 116.5 liradan satıldı.

Diğer yandan dün 107.57 dolar ile zirve yenileyen ABD ham petrolü 106.9 ve Brent petrol 117.3 dolardan işlem gördü.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir