Piyasalar Portekiz'in gölgesinde

Portekiz ve İspanya'nın borçlanma ihaleleri öncesinde kaygılı hava solunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası yeni yılın ikinci haftasında gevşek görünümle başladı. Açılış, 255 puan düşüşle 68.515 puandan yapıldı.

Avrupa cephesinde özellikle Portekiz'e dair endişelerin tırmanması, uluslararası piyasada dolara değer kazandırırken, borsalara ve emtiaya satış yönünde etki ediyor. Piyasalar bu hafta Portekiz ve İspanya'nın borçlanma ihalelerini yakından izleyecek. Endekslerde ise temkinli duruş hakim.

Avrupa piyasalarındaki endişelerin etkisi ile hafif aşağı yönlü bir açılış yapan İMKB'de en düşük 68.196 seviyesi test edildi. Bileşik Endeks saat 10:25 itibariyle 68.382 (-388) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 502 milyon lira düzeyinde.

Bu arada yurtiçinde sanayi üretimi kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.1 artarken, aylık bazda yüzde 9.7 düşüş gösterdi.

Dolar 1.58'in de üzerinde

Dolar/TL ise 6 ay sonra 1.58'in üzerine çıktı. Avrupa'nın sorunlu ülkelerine yönelik endişelerin etkisiyle Euro/Dolar 1.2920 sent seviyesine indi. Dolar/TL 1.5805, Euro/TL 2.0420 düzeyinde işlem görüyorlar. Dolar/TL'de bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5785/1.5810 düzeyinde yer alıyor.

Gözler Hazine ihalelerinde

Tahvil-bono piyasasında ise Hazine ihaleleri bekleniyor. Hazine bugün yeni gösterge kıymet olan 22 ay vadeli iskontolu kıymetin ihalesini gerçekleştirecek. Yarın ise 7 yıl vadeli değişken faizli kıymet ile 9 yıl vadeli sabit kuponlu kıymeti yeniden ihraç edilecek.

Cuma kapanışını yüzde 6.99 bileşik seviyesinden yapan 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvilin faizi bugün yüzde 6.95 seviyesinde işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir