Piyasalar toparlanmaya çalışıyor

Bileşik Endeks, ilk seansı 103 puan artışla 63.313 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada dün yaşanan volatil görünüm yerini bugün sakin görünüme bıraktı. Günün ilk seansı güçlü olmayan tepki alımlarıyla geçti.

Açılışını 208 puan artışla 63.418 puandan yapan ve en yüksek 63.621 seviyesini test eden Bileşik Endeks, ilk seansı 103 puan artışla 63.313 puandan tamamladı. Günün ilk yarısında 884.5 milyon liralık işlem hacmi oluştu.

Euro Bölgesindeki borç sorununa yönelik kaygılar küresel piyasa üzerinde stres yaratırken, yurtiçinde gözler yarınki Merkez Bankası PPK toplantısına çevrilmiş durumda.

PPK toplantısı öncesi oldukça volatil bir gün geçiren tahvil bono piyasasında yeni gün hafif gevşemeyle başladı. PPK toplantısından çıkacak kararın yarattığı tedirginlikle dün Nisan başından bu yana en yüksek seviye olan yüzde 9.08 seviyesine kadar yükselen gösterge faiz bugün yüzde 8.91'e kadar indi.

Euro/Dolar paritesine paralel olarak yukarı yönlü bir seyir izleyen ve 1.61 seviyesinden dönen olurken, Dolar/TL 1.60 seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor. Euro/TL ise 2.2575 düzeyinde bulunuyor. Öte yandan uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.41 sentin üzerinde seyrediyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir